Uzaylılar Dünya Gezegeni’ni Çoktan Keşfetmiş Olabilir

5
0
(0)

Uzay araştırmaları konusunda çalışma yapan bilim adamları Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya geldi. Dünya dışı canlılara mesajlar göndererek iletişime geçmeye çalışan METI organizasyonu tarafından düzenlenen toplantıda, uzay bilim adamları, uzaylıların bugüne kadar insanlarla temasa geçmemelerinin arkasındaki olası nedenleri ve uzayda yaşam konusundaki meşhur teorilerden biri olan “Büyük Sessizlik” kavramını ele aldılar.

Uzaylılar Dünya Gezegeni’ni Ziyaret Ediyor Olabilir

Uzay araştırmaları, teknolojinin gelişişimine paralel olarak her geçen gün ivme kazanıyor. Uzay bilimleri ve teknolojileri konusunda çalışmalar yapan bir grup bilim insanı, uzaydaki akıllı yaşam formlarının Dünya gezegenini halihazırda ziyaret etmiş olabileceğini açıkladı. “Dünyadışı Yaşamla Mesajlaşma Uluslararası Toplantısı”nda bir araya gelen bilim insanları, Paris’teki bilim müzesi Cité des Sciences et de l’Industriem’de gerçekleştirilen etkinlikte çeşitli iddia ve teorileri tartıştılar.

Sözü edilen teorinin temelinde uygun ortam bulunmasına rağmen Dünya gezegeni’nin atmosferi dışında hayatla karşılaşmamış olmamız var. Aynı iddiaya göre, uzaylılar bizimle iletişime geçmek yerine bizi uzaktan gözlemliyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) bir başka çalışanı Alan Stern, insanoğlunun neden hala dünyadışı bir medeniyet ile iletişime geçemediğine dair yeni bir teori ortaya atmıştı.

American Astronomical Society’nin düzenlediği konferasta bir açıklama yapan Stern, bunun nedeni olarak uzaylıların tahmin ettiğimizin aksine su altı bir medeniyet geliştirmiş olabileceği ihtimalinin altını çizdi. Stern, dünyadışı canlıların galaksinin başka bölümlerinde, yaşadıkları gezegende bulunan okyanusların derinliklerinde bulunuyor olabilecekleri iddiasını ortaya attı.

Uzaylılar Dünya Gezegeni’ne Ne Zaman Gelecek

Pekçok filme konu olan bu olayın neden henüz gerçekleşmediğini araştıran bilim insanları olası diğer senaryoları belirlemişti. Ancak herhangi bir gelişmiş medeniyetin Dünya gezegeni ile bağlantı kurması sandığımızdan daha uzun sürebilir. Zira uzaylıların kullandığı dalgaların seyahat mesafesi sandığımızdan daha yavaş olabilir. Ayrıca bu dalgalar bizim fark edemeyeceğimiz kompleks bir yapıya sahip olduğu için gözden kaçırıyor da olabiliriz.

Zira uzayı 1984’ten beri dinliyoruz ve bu teknolojimiz oldukça ilkel olabilir. Ayrıca gezegenimizden 32 ışık yılı uzaklıktaki dalgalar henüz bize ulaşmış değil. Evrenin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bize doğru ilerleyen “ilk merhaba” mesajı hala yolda olabilir. Bizim de uzaya 100 yıldan biraz fazla süredir dalga gönderdiğimizi düşünürsek bizim mesajımızın da hala bir medeniyete ulaşamadığını söylemek mümkün.

En karamsar senaryoya göre, uzayda yaşam arayan tek medeniyet biz olabiliriz. Ya da başka bir gezegendeki yaşam daha biz ulaşamadan kendisini yok etmiş olabilir. Dünya gezegeninin Soğuk Savaş yıllarında nükleer savaş tehdidi altında yaşadığını düşünürsek başka bir uzaylı medeniyetin benzer bir sebepten yok olması da oldukça olası. 

Uzaylılar Dünya Gezegeni’ni İşgal Edebilir mi

En kötü senaryo ise Hollywood’un en çok işlediği konulardan biri olan gelişmiş bir uzay uygarlığının uzaydaki diğer uygarlıkları işgal ederek gelişimini sürdürmesi. Bu da bizimle bağlantıya geçmemelerini oldukça mantıklı hale getiriyor. Keşfedilen olasılıklardan biri “Galaktik Hayvanat Bahçesi” senaryosudur.

Bilim insanları, uzaylıların Dünya gezegenindeki yaşam hakkında zaten bilgi sahibi olduklarını ve sadece insanları uzaktan izleyerek, bilerek radardan uzak durduklarını söylüyorlar. Bu açıklamaya “Hayvanat Bahçesi Hipotezi” deniyor ve 1970’lerde gökbilimci John Bell tarafından tanıtılmıştı. Geçtiğimiz günlerde bu hipotez yeniden gündeme geldi.

METI Başkanı Douglas Vakoch, IFLScience’a verdiği demeçte, uzaylıların dünyayı izlemesini insanların hayvanat bahçesinde kafesteki hayvanları izlemesine benzetiyor. Vakoch, METI’nin uzaylılara bir mesaj göndermeyi planladığını açıkladı. Vakoch, böylece dünyada akıllı bir yaşam olduğunu, dünyayı izleyen uzaylılara bildirme şansı elde edileceğini düşünüyor.

Ana Sayfa

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

  1. […] basınında yer alan haberde, İsrail’in 1981’den 2010’a kadar uzay güvenliği programını yöneten Eshed, “Trump (uzaylıların varlığını) açıklamanın […]

  2. […] çeken Geller, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımda ise, “Sevgili dostlarım, bugün dünyaya gelen bir bebek, bize tüm hastalıkları nasıl yok edeceğimizi öğretecek uzaylılarla […]

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et