Okuyanın O Gün Öldürülmeyeceği Rivayet Edilen 2 Ayet

148
5
(1)

“Okuyanın o gün öldürülmeyeceği” rivayet edilen 2 ayet hakkında bilgi. Ayetlerin manası, faziletleri ve okunmasıyla ilgili detaylı açıklamalar burada.

Tevbe suresinin son 2 ayeti; Peygamber Efendimizi rüyada görmek başta olmak üzere pek çok hacet için istifadeye müracaat edilen ayetlerdir. Bu 2 ayet ile ilgili en calib-i dikkat rivayet ise okuyanın o gün öldürülmeyeceğine dair olandır.

Tevbe Suresinin Son 2 Ayetinin Fazileti

Ubey ibn Kab (r.a.) diyor ki: En son inen bu iki ayet olmuştur. Cenab-ı Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’den ise şöyle rivayet edilmiştir: Kuran üzerime ayet ayet, harf harf indi. Berat (Tevbe) ve İhlâs süreleri hâriç. Çünkü bu iki sure üzerime indiğinde beraberlerinde saf halinde 70 bin melek bulunuyordu. Diğer bir rivâyette yetmiş bin saf melek bulunuyordu.

Cennet Ehlinin Ameli

Biri lekad caeküm ayeti (sonuna kadar), diğeri fein tevellev ayeti (sonuna kadar) olmak üzere bu iki ayetin fazileti hakkında Ebûbekir bin Mücâhid el-Makrî (rahmetullahi aleyh) şöyle anlatıyor: Ebubekir eş Şibli Hazretleri yanıma geldi. O sırada mescitte bulunuyordum. Ayağa kalkıp ona saygı gösterdim. Bunun üzerine arkadaşlarım benim bu hareketimi yadırgamışlar. Bana gelip dediler ki:

– Siz Ali bin İsâ el-Vezîr geldiğinde önünden kalkmadınız da Şibli gelince kalktınız! Neden?
– Resûlullah’ın değer verdiği bir adamın önünden nasıl kalkmayayım? Rüyamda Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz’i gördüm. Bana dedi ki: “Ya Ebâbekir! Yarın olunca Cennet ehlinden bir adam sana gelecek. Gelince ona ikramda bulun!.»

Aradan (yâni Şiblî geldikten) iki gün geçince tekrar Resulullah (s.a.v.) Efendimiz’i rüyamda gördüm. Bu kez bana dedi ki: “Ya Ebâbekir! Sen Cennet ehlinden bir adama ikramda bulunduğun için Allah da sana ikramda bulundu.” Bunun üzerine sordum :
— Yâ Resûlâllah! Şibli ne ile bu dereceye hak kazandı?
— O öyle bir adamdır ki beş vakit namaz kılar; her namazın arkasında zikrini yapar ve lekad caeküm resulün ayetini sonuna kadar okur. Onun bu hali 80 yıldan beri devam eder. Böyle amel edene ikramda bulunmayayım mı? diye cevap verdiler. [1]Ikdü’d-dürer ve’l-laaiy

Peygamber Efendimizi Rüyada Görmek İçin

Farz namazlardan hemen sonra kim bu 2 ayeti 7 defa okumaya devam ederse, zayıf ise kuvvet bulur. Zelil ve hakir ise şeref ve izzet bulur. Mağlup ise nusret bulur. Fakir ve sıkıntıda ise zengin olup eli genişler. Allah her işinde ona kolaylık lütfeder. Borçlu ise kalkar. Darlıkta ise Allah rızık ve hayırları ona genişletir. Kilit altında ise Allah kilitleri açar. Hapiste ise 41 defa okursa hapisten çıkar. Tabii bunlar Allah’ın lütf-u keremi ve bereketiyle ve bu 2 ayetin feyziyle gerçekleşir. Her gün bu 2 ayeti 41 defa okumaya devam eden kimseye birtakım hayret uyandıran esrar kapıları açılır. Peygamber Efendimizi rüyasında görür.

Okuyan O Gün Öldürülmez

Rivayete göre; Resulullah Efendimiz (s.a.v.) buyuruyorlar ki: Kim bulunduğu günde Tevbe suresinin sonundaki 2 ayeti okursa, o gün ölmez.’ Başka bir rivayette ise: “O gün öldürülmez.” Diğer bir rivayette: “O gün ne öldürülür, ne de madeni bir aletle yaralanır. Geceleyin de okusa yine böyledir.” Salihlerden bir kısmı bu hadisi hatırlayarak hastalandıkları veya kendilerini böyle sandıkları zaman okumuşlardır. 70 yaşında bulunurken bu ayetlere devam ettikleri için 100, 120 yaş yaşamışlardır. Allah onların ruhunu almak istediğinde, rüyalarında Peygamber (s.a.v.) Efendimizi görürler. Peygamber (s.a.v.) onlara: “Bizden daha ne kadar kaçacaksın?!” diyerek uyarıda bulunur. Bunun üzerine onlar da o 2 ayeti okumayı terk ederler ve böylece ölürler. [2]Havass-ı Kuran

Tevbe Suresinin Son 2 Ayeti

Tevbe Suresi Ayet 128

Tevbe Suresi 128. Ayet
Tevbe Suresi 128. Ayet

Okunuşu: Lekad câekum rasûlun min enfusikum ‘azîzun ‘aleyhi mâ ‘anittum harîsun ‘aleykum bilmu/minîne raûfun rahîm(un). Anlamı: Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir. [3]Diyanet Meali

Tevbe Suresi Ayet 129

Tevbe Suresi 129. Ayet
Tevbe Suresi 129. Ayet

Okunuşu: Fe-in tevellev fekul hasbiya(A)llâhu lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) ‘aleyhi tevekkeltu vehuve rabbu-l’arşi-l’azîm(i). Anlamı: Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.” [4]Diyanet Meali

Ana Sayfa * Tesirli Dualar 

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Dipnotlar

Dipnotlar
1Ikdü’d-dürer ve’l-laaiy
2Havass-ı Kuran
3, 4Diyanet Meali
Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et