Haksızlığa Uğrayanlar İçin En Güçlü Dualar

140
1
(1)

Haksızlığa uğramak, insanın en çok acı çektiği durumlardan biridir. Haksızlığa uğrayan kişi, hem kendini hem de hakkını savunmak için mücadele eder. Ancak bazen bu mücadele yeterli olmaz ve haksızlık devam eder. Bu durumda kişi, Allah’a sığınır ve adaletini ister. Allah, haksızlığa uğrayanların duasını kabul eder ve onlara yardım eder. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulur:

“Şüphesiz Allah, zulmedenleri sevmez. Allah’ın zulmedenlere yardım ettiğini gördün mü? Hayır, ancak onlar kendilerine zulmediyorlar.” (Ali İmran, 3/140-141)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de haksızlığa uğrayanların duasının çok makbul olduğunu bildirmiştir. Hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur:

“Haksızlığa uğrayanın duasından sakının. Çünkü o dua ile Allah arasında perde yoktur.” (Buhari, Deavat, 35)

Bu yazımızda haksızlığa uğrayanların okuyabileceği en güçlü duaları ve faydalarını sizler için derledik. Bu duaları okuyarak hem hakkınızı alabilir hem de huzur bulabilirsiniz.

Haksızlığa Uğrayanın Okuyacağı Dualar

1) La İlahe İllallahül Azimül Halim Duası

Bu dua, haksızlığa uğrayanın duası olarak bilinir. Bu duayı okuyan kişi, Allah’ın azametini, halimliğini ve rahmetini hatırlar ve ondan yardım diler. Bu dua şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

La İlahe illallahül azimül Halim la ilahe illallahu rabbül arşil azim la ilahe illallahu Rabbi semavati vemafilardı ve rabbül arşil Kerim.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ

Anlamı: “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’tan başka ilah yoktur. O, Azim ve Halim’dir. Allah’tan başka ilah yoktur. O, büyük Arş’ın Rabbi’dir. Allah’tan başka ilah yoktur. O, göklerin ve yerin Rabbi’dir. O, Kerim Arş’ın Rabbi’dir.”

Bu duanın faydaları şunlardır:

  • Haksızlığa uğrayan kişi, bu duayı okuduğunda Allah’ın adaletine güvenir ve sabreder.
  • Bu dua, kişiyi kötülüklerden korur ve ona güç verir.
  • Bu dua, kişinin kalbini yumuşatır ve onu affetmeye sevk eder.
  • Bu dua, kişinin rızkını arttırır ve ona bereket verir.

Bu duayı okumanın en uygun zamanı sabah ve akşam vakitleridir. Bu vakitlerde bu duayı 100 kere okumak çok sevaptır.

2) Ve Zennuni İz Zehebe Mugadiben Duası

Bu dua, Hz. Yunus’un (a.s.) balığın karnında iken okuduğu duadır. Bu dua, haksızlığa uğrayanların da okuyabileceği bir duadır. Çünkü Hz. Yunus (a.s.), kavminin kendisine haksızlık ettiğini düşünerek onlara kızgındı. Ancak Allah, onu balığın karnında imtihan etti ve onun duasını kabul etti. Bu dua şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn (zâlimîne).

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

**وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَىٰ فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أ

أنت سبحانك إني كنت من الظالمين

Anlamı: “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Zünnun (Yunus), kızgın olarak gittiği zaman, kendisine güç yetiremeyeceğimizi sandı da karanlıklar içinde: ‘Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Sen yücesin, gerçekten ben zalimlerden oldum’ diye seslendi.” (Enbiya, 21/87)

Bu duanın faydaları şunlardır:

  • Haksızlığa uğrayan kişi, bu duayı okuduğunda Allah’ın affına nail olur ve günahları bağışlanır.
  • Bu dua, kişiyi sıkıntılardan kurtarır ve ona ferahlık verir.
  • Bu dua, kişinin imanını güçlendirir ve ona tevekkül etmeyi öğretir.
  • Bu dua, kişinin duasının kabul olmasına vesile olur ve ona hayırlı kapılar açar.

Bu duayı okumanın en uygun zamanı herhangi bir sıkıntı veya zorlukla karşılaştığınızda veya haksızlığa uğradığınızda okumaktır. Bu duayı 7 kere veya 70 kere okumak çok sevaptır.

3) Allahümme İnni Euzu Bike Minel Hammi Vel Hüzni Duası

Bu dua, Hz. Muhammed (s.a.v.)’in en çok okuduğu dualardan biridir. Bu dua, kişiyi hüzün, keder, sıkıntı ve haksızlıktan koruyan bir duadır. Bu dua şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme inni euzu bike minel hammi vel hüzni ve euzu bike minel aczi vel keseli ve euzu bike minel cübni vel buhli ve euzu bike min galebetid deyni ve kahrir ricali.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحُزْنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ

Anlamı: “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’ım! Senden gam ve kederden sana sığınırım. Senden acz ve tembellikten sana sığınırım. Senden korkaklık ve cimrilikten sana sığınırım. Senden borcun ağırlığından ve insanların zulmünden sana sığınırım.” (Ebu Davud, Vitr, 32)

Bu duanın faydaları şunlardır:

  • Haksızlığa uğrayan kişi, bu duayı okuduğunda Allah’ın korumasına girer ve ondan başka hiçbir şeyden korkmaz.
  • Bu dua, kişiyi üzüntü ve stresten uzaklaştırır ve ona mutluluk verir.
  • Bu dua, kişiyi tembellik ve yorgunluktan kurtarır ve ona enerji verir.
  • Bu dua, kişiyi cimrilik ve bencillikten arındırır ve ona cömertlik ve paylaşmayı öğretir.
  • Bu dua, kişinin borçlarını ödemesine yardımcı olur ve ona rızık verir.

Bu duayı okumanın en uygun zamanı sabah namazından sonra veya akşam namazından sonra okumaktır. Bu vakitlerde bu duayı 3 kere veya 7 kere okumak çok sevaptır.

Haksızlığa Uğrayanların Yapması Gerekenler

Haksızlığa uğrayanların sadece dua etmesi yeterli değildir. Aynı zamanda hakkını aramak için gerekli yolları da denemeleri gerekir. Haksızlığa uğrayanların yapması gerekenler şunlardır:

  • Haksızlığa uğradıkları konuda delil toplamak ve haklarını kanıtlamak için çaba göstermek.
  • Haksızlığa uğradıkları kişi veya kurumla diyalog kurmaya çalışmak ve sorunu çözmek için anlaşmaya varmaya çalışmak.
  • Haksızlığa uğradıkları kişi veya kurumla anlaşamazlarsa, adaleti sağlayacak mercilere başvurmak ve haklarını aramak.
  • Haklarını ararken sabırlı, ılımlı ve adaletli olmak. Haksızlığa uğradıkları kişi veya kuruma karşı kin, nefret, intikam gibi duygular beslememek.
  • Haklarını ararken Allah’a tevekkül etmek ve onun adaletine güvenmek. Allah’ın her şeyi gördüğünü ve haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu bilmek.

Haksızlığa uğramak, insanın en çok acı çektiği durumlardan biridir. Ancak haksızlığa uğrayanlar, Allah’a sığınmalı ve onun adaletini beklemelidir. Allah, haksızlığa uğrayanların duasını kabul eder ve onlara yardım eder. Bu yazımızda haksızlığa uğrayanların okuyabileceği en güçlü duaları ve faydalarını sizler için derledik. Bu duaları okuyarak hem hakkınızı alabilir hem de huzur bulabilirsiniz. Umarım yazımız sizin için faydalı olmuştur. Allah, haksızlığa uğrayanların yardımcısı olsun. Amin.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 1 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et