Göz Ağrısı İçin Okunan Dualar

201
5
(1)

Göz ağrısı için okunan dualar ve göz ağrısı şikayetlerine iyi gelen dualar hakkında bilgi alabileceğiniz bir yazı. Göz ağrısı için okunan dualar ile bu hususta şifa bulmak için yapılan diğer uygulama usulleri hakkında ayrıntılı bilgi ve tarifler.

Göz Ağrısı İçin Tabağa Yazılıp Pansuman Yapılan Dua

Göz Ağrısı Duası -Tesirli Dualar - Şifa Duası
Göz Ağrısı Duası -Tesirli Dualar – Şifa Duası

Yukarıda Arapça yazılışı verilmiş olan dua temiz bir tabağa on yedi (17) defa yazılır. Daha sonra bu yazı saf su ile silinir. Ardından ağrıyan gözler bu su ile 3 gün pansuman yapılır. Eğer bu şekilde yapılırsa ağrı Allah’ın izniyle geçer, yok olur. Okunuşu: Bismillâhirrahmânirrahîm. Allahümme nevvir aynî bi hurmeti ismi Muhammed. Allahümme nevvir aynî bi hurmeti fi’li Muhammed. Allahümme nevvir aynî bi hurmeti sırrı Muhammed. Allahümme nevvir aynî bi sıtkı Muhammed. Allahümme nevvir aynî bi hurmeti hilmi Muhammed. Yâ envâren nuri, yâ münevvirel umur, yâ şâfî, yâ kâfi, yâ muâfî bi utükı Muhammedin, bi hurmeti hâzihil esmâi yâ Muhammed. Yâ Allah, Yâ Allah, Yâ Allah.

Göz Ağrısı İçin Zemzeme Okunan Dua

Göz Ağrısı Dua ile Nasıl Geçer, Eşya ve Malzemeleri Çalınmaktan Korumak İçin Dua, Cinleri Görmek İçin Okunacak Dua,

Okunuşu: Ya Allahu illahu külli şey in. Gözlerinden şikayeti olan bir kimse her halükarda aşağıdaki duayı varsa zemzemezemzem yoksa temiz bir suya ve kendine okuyup nefes eder ve bu suyu içer. Yüzünü gözünü siler, buna birkaç gün devam eder ise Allah’ın izni keremi ile her çeşit göz ağrısına ve göz illetine karşı şifa bulur. Ayrıca bu duayı yazıp taşımanın da büyük tesiri vardır.

Göz Ağrısına Şifa Olan Esma

Cuma namazından önce, 302 adet “Ya Basir” esmasını okuyan kimsenin gözleri nurlanır. Yazılarak suyu ile gözler pansuman yapılırsa, göz ağrısı için şifadır.

Gözlerin Keskin Olması İçin Esma

Her gün İşrak vakti (yani Güneş doğup kerahet vakti çıktıktan sonra) kılınan nafile namazdan sonra 900 kere Allah’ın Zahir esmasını okuyan kimsenin bakışları keskin ve aydın olur diye rivayet edilmiştir.

Gözün Nurunun Artması Okunan ayet

Hindistan’ın meşhur velilerinden Şeyh Feridüddin (k.s.) Hazretlerinden yapılan rivayete göre: Kim ki baş parmağının tırnağı üzerine “Fe keşefna anke ğıtaeke fe beserukel yevme hadidun” ayetini (Kaf suresi, 22. ayet) Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’e salat ve selam getirdiği halde okur ve her defasında baş parmağını öpüp, onunla gözlerini meshederse, gözün nurunun artması için fayda verir.

Başparmakları Dua ile Öpüp Göze Sürmek

Kısas-ı Enbiya’da: Adem Peygamber, Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz’e kavuşmaya, onunla karşılaşmaya müştak olmuş, onda bu duygu cennette bulunduğu sırada belirmişti. Bunun üzerine Cenabı Allah, Adem Peygamber’e vahyederek buyurdu ki: Ya Adem! Müştak olduğun Muhammed, senin sulbündendir. Kıyamete yakın bir zamanda gelecek, ortaya çıkacaktır. Hz. Adem, onunla karşılaşmayı arzu ettiğini söyleyince, Allah onun sağ elinin başparmağı üzerine Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) nurunu koymuş, o nur da tespbihe başlamıştı… Bu bakımdan o parmağa “musabbiha” (çokça tespih eden) denilmiştir.” [1]Ravzaül Faik

Böylece Allah habibinin cemalinin safasını Hz. Adem’in 2 başparmağının tırnakları üzerinde ayna misali belirgin hale getirdi. Adem Peygamber bu iki tırnağını öpüp gözlerine sürdü. Böylece bu bir sünnet olarak onun soyuna intikal etti. Cebrail (a.s.) bu kıssayı Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz’e haber verince, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Benim ismimi ezanda işiten kimse iki baş parmağının tırnaklarını öpüp gözlerine sürerse ebediyen kör olmaz. Ancak İmam-ı Sahavi Şerhü’l Yemani’de, bu hususta diyor ki: Baş parmak tırnaklarını öpüp gözlere sürmek mekruhtur. Çünkü bu hususta (sahih) bir hadis varid olmamıştır. Bazı rivayetler varsa da hiç biri sahih görülmemiştir.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Dipnotlar

Dipnotlar
1Ravzaül Faik
Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et