Facebook Düşünce Okuma Cihazını Test Etti

5
0
(0)

Sosyal medya devi Facebook, San Francisco’daki Kaliforniya Üniversitesi’ndeki çalışmalara sağladığı finans desteği ile insanların düşüncelerini okuyarak yazıya çevirebilen cihaz üretmeyi planlıyor. Bu amaçla yapılan araştırmalarda yeni yazılım, gönüllüler üzerinde ilk kez denendi.

İlk Düşünce – Zihin Okuma Testleri Başarılı

Technology Review adlı internet sitesinin haberine göre, bilim insanları gönüllülerle yaptıkları çalışmalarda, listeden sorulan sorulara verilen basit yanıtları dinleyebildi. Araştırmanın başındaki Sinir bilimci Edward Chang ‘ECoC’ adı verilen elektrotları gönüllülerin beyinlerine yerleştirdi.

Epilepsi hastalığı dolayısıyla beyin ameliyatına girecek gönüllülere sorulan “Hangi müzik aletini tercih edersiniz?” sorusuna karşılık araştırmacılar, “piyano” veya “keman” cevaplarını aldılar. Facebook, araştırma projesinin devam ettiğini ve bu çalışma sayesinde konuşma engeli olan kişilerin iletişim kurmalarını yeniden sağlayabileceklerini açıkladı.

Zihin – düşünce okuma cihazının ilk örneklerinin sunumunu bu yılın sonunda yapmayı planlayan Facebook, bu cihazın beyni nasıl ölçeceği veya ne gibi şeyler yapabileceği konularında ise bilgi vermekten kaçındı. Facebook, 2017 yılında insanların düşüncelerini yazıya çevirerek dakikada yüz kelimeye kadar yazabilecek bir kafa bandı geliştirmek istediğini açıklamıştı.

Üniversitedeki araştırmacılar, bu cihazın uygulanabilir olup olmadığını sınamak için çalışmalarını sürdürürken; nörobilim etikçileri, beyindeki verilerin nasıl toplandığı, saklandığı ve kullandığı ile ilgili bazı kurallara ihtiyaç duyulacağını savunuyorlar.

  • Sıradışı Bilim * Zihin – Düşünce Okuma *

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et