Gurbete Giden Sevgilinin Sadakati İçin Muska

150
0
(0)

Sevgilinin gurbete gitmesi durumunda; tez dönmesi, başkalarına gönül verip kendisini bekleyeni unutmaması için uygulanır.

Bir bayanın, sevgilisi ya da nişanlısının gurbete gitmesi yahut uzun bir yolculuğa çıkması durumunda, onun tez dönmesi, başkalarına gönül verip kendisini unutmaması için uygulanır. Uygulama belirli duaların okunması ve amaca matuf bir muskanın hazırlanmasını kapsar. Söz konusu dua ile muska, evli kadınlarınkinden ayrı nitelikler taşır.

Uygulamanın yapılışı ise şu şekildedir: Hoca, muska yaptırmak isteyen bayanın ve sevgilisinin yaşlarını, adlarını sorar. Bunlara dayanarak ikisinin de yıldızname ve burçlarına bakar. Sonra yere bir daire çizer. Bu dairenin bir yarısına kızın öteki yarısına erkeğin ad ve burcunu yazar. Sonra her birini ayrı ayrı küçük birer daire içine daha alır. Yani toplamda biri büyük, diğerleri onun içinde karşılıklı dört küçük daire ile beş daire çizilmiş olur. Sonra bu daireler, birer kesişen çizgiyle, çaprazlama, birbirine bağlanır. Kızla erkeğin adları bir, burçları bir çizgiyle birbirine çaprazlama bağlanır.

Kesişen çizgilerin kesişme noktasına Arapça olarak “Allah” lafzı yazılır. Sonra hoca büyük dairenin çevresinde yedi kez döner. Her dönüşte de “Ey yüce kavuşturucu, ey göklerin yaratıcısı” anlamına gelen “Ya mûsil-i mutlak, ya hâliku’l eflâk” sözlerini söyler ve daireye üfler. Sonra daireyi üç Besmele çekerek siler.

Bayanın saçından üç tel alındıktan sonra bu üç tel yan yana getirilip ortasından bir mumla yapıştırılır. Saç telleri; üzerinde bayanın ve erkeğin adlarının yazılı olduğu bir kağıda koyulup, kağıt katlar, katlanır. Kağıdın iki yüzüne kızla erkeğin adlarını kuşatan birer daire çizilir. Sonrasında bu kağıt üç kat muşambaya, muşamba da bir kat yeşil beze sarılıp yola çıkacak erkeğin evinin kapısı üstünde, görülmeyecek bir yere koyulur. Erkeğin bunun altından yedi kez geçmesi gerekir.

Ayrıca bir muska daha yazılıp kıza verilir. Bu muskada bütün harfler iç içedir. Harfler kızla erkeğin adlarını oluşturanlarla yedi mim, yedi vav, yedi cim, üç sin’den müteşekkildir. Harflerin altında “Vasl-i acil ya kefil, hubb-i kâmil ya celil, şifa ya şâfi, vefa ya vâfi, la ilahe illellah, ya settar, ya gaffur» sözleri sıralanır. Bu muska da yedi kat muşambaya, üç kat mavi beze sarılıp kırk bir dikişle dikilir.

Bayan bu muskayı, sevgilisi gurbetten gelinceye kadar boynunda saklamalıdır. Muskalar yapılıp uygulandıktan sonra iki sevgili arasında daha derin bir özlem, daha sağlam bir gönül bağı kurulması umulur. Daha da önemlisi erkeğin gurbette uzun süre kalıp gönlünü başkalarına kaptırmayacağı rivayet edilir.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et