70 Bin Melek Duası
70 bin melek duası ile kendini kötülüklerden koruyun ve huzurlu bir hayat yaşayın. Bu güçlü dua ile koruyucu melekler sizi her zaman yanınızda hissettirecek.
70 bin melek duası, kötülüklerden korunmak için önemli bir vesiledir. Duanın amacı, Allah’ın yardımını ve koruyucu meleklerin güçlerini istemektir. Bu dua, huzurlu bir hayat için gereklidir ve sizi kötülüklerden korur. Okuyan kişinin 70 bin melek tarafından korunacağı ifade edilen Enam suresinin ilk 3 ayeti ve Enam suresinin fazileti, Enam suresinin nüzulü sırasında vuku bulan olağanüstü haller.
Enam Suresinin Nüzulünde Yaşanan Olağanüstü Haller
Enam suresi, tamamı tek seferde olmak üzere Mekke’de nazil olmuştur. Sahabeden Cabir (r.a.) diyor ki: Enam suresi nazil olduğunda Peygamber (s.a.v.) Efendimiz tesbih gelirdi ve hayreti artıp dedi ki: “Melekler bu (indiğinde) öylesine teşyi ettiler ki ufku kapattılar (Ufuk görünmez oldu).” Kurtubi’nin tesbitine göre 70 bin melek bu sureyi teşyi etti. Yalnız bir ayetiyle birlikte 12 bin melek bulunuyordu. O da “Ve indehu mefatihul gaybi la yalemuha illa hu” ayeti idi. [1]Hakim, Tefsir-i Kurtubi

Aynı tefsire Hısnul Hasin’de de yer verilmiştir: Enam suresi Mekke’de toplu halde bir defada indi. Vakit gece idi. Onunla birlikte 70 bin melek bulunuyordu ki yerle gök arasını tutmuşlardı. Hepsi de teşbih, tahmid ve temcid ile seslerini yükseltiyorlardı. Neredeyse yeryüzü sallanıp harekete geçecekti. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.) Efendimiz iki defa “Sübhane rabbiyel azim” diyerek secdeye kapandı.
Merfuan gelen rivayette buyuruluyor ki: Kim Enam suresini okursa, gecesinde ve gündüzünde onun üzerine 70 bin melek salat getirir (onun için istiğfarda bulunur)lar. Sonra Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz bir
katip çağırttı ve bu sureyi yazmasını emretti. Tabii bu kitâbet işi de o gece oldu.
70 Bin Melek Tarafından Korunmak İçin
Yine Resulullah (s.a.v.) Efendimiz’den merfuan yapılan rivayete göre, buyurmuşlar ki: Kim Enam suresinin başından 3 ayet (“teksibûn”a kadar) sabahladığında okursa Allah ona 70 bin melek müvekkel kılar. Onlar o kimseyi korurlar. Aynı zamanda onun için kendi amellerini kıyamete kadar yazarlar. Yedinci gökten beraberinde demirden bir tokmak bulunduğu halde bir melek iner. Şeytan ne kadar o adamın kalbine şerden bir şey atmak istese melek, o tokmakla şeytanı döver ve şeytanla o adam arasında yetmiş bin hicap meydana getirir.
Kıyamet günü olunca Allah-ü Teala buyurur ki: Ey Ademoğlu! Benim gölgem altında yürü, cennetin bütün ağaçlarının gölgesinden yararlan, Kevser suyundan iç, Selsebil suyunda yıkan. Sen benim kulumsun. Ben de senin Rabbinim. Bugün senin aleyhine ne bir hesap olacak ne de azap…
Enam Suresinin İlk 3 Ayeti

Enam Suresi İlk 3 Ayeti Okunuşu
(1) Elhamdu lillâhillezî halakas semâvâti vel arda ve cealez zulumâti ven nûr(nûra), summellezîne keferû bi rabbihim ya’dilûn(ya’dilûne). (2) Huvellezî halakakum min tînin summe kadâ ecelâ(ecelen), ve ecelun musemmen indehu summe entum temterûn(temterûne).(3) Ve huvallâhu fîs semâvâti ve fîl ard(ardı), ya’lemu sırrakum ve cehrekum ve ya’lemu mâ teksibûn(teksibûne).
Enam Suresi İlk 3 Ayeti Anlamı
(1) Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve ışığı var eden Allah’a mahsustur. Ama yine de kâfir olanlar (putları) rablerine eş tutuyorlar. (2) Sizi (özel) bir çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını (ecel) takdir eden ancak O’dur. O’nun katında bir ecel daha vardır. Siz hâlâ şüphe ediyorsunuz. (3)O, göklerde ve yerde tek Allah’tır. Gizlinizi açığınızı bilir, neyi yapıp ettiğinizi de bilir.
Dipnotlar
↑1 | Hakim, Tefsir-i Kurtubi |
---|