Devlet Bahçeli kimdir?

0
0
(0)

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Devlet Bahçeli, 1 Ocak 1948 yılında Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde doğdu. Babasının adı Ahmet Bahçeli, annesinin adı ise Hatice Bahçeli’dir. İlk ve orta öğrenimini Osmaniye’de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. 1970 yılında mezun olan Bahçeli, aynı fakültede doktora yapmak için çalışmalara başladı. 1977 yılında “Türkiye’de Bölgesel Kalkınma Politikaları” adlı teziyle doktor unvanını aldı.

Devlet Bahçeli, siyasi hayatına 1969 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gençlik Kolları’na katılarak başladı. 1970’li yıllarda MHP’nin çeşitli kademelerinde görev aldı. 1987 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1993 yılında MHP Genel Başkanlığı’na seçildi. O tarihten beri MHP’nin liderliğini sürdüren Bahçeli, Türkiye’nin en uzun süreli siyasi parti lideridir.

Devlet Bahçeli, ilk kez 1999 yılında milletvekili seçildi. MHP’nin o seçimde %18 oy alarak ikinci parti olmasıyla birlikte, DSP ve ANAP ile birlikte koalisyon hükümeti kuruldu. Bahçeli, bu hükümette Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 2002 yılında yapılan erken seçimde MHP baraj altında kaldığı için parlamento dışında kaldı. 2007 yılında yeniden milletvekili seçilen Bahçeli, o tarihten beri TBMM’de MHP Grup Başkanvekilliği yapmaktadır.

Devlet Bahçeli, Türk siyasetinde milliyetçi ve muhafazakar bir çizgi izlemektedir. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü savunmakta, terörle mücadelede kararlılık göstermektedir. Türk-İslam sentezine inanmakta, Türk kültürü ve tarihine saygı duymaktadır. Ekonomik alanda liberal bir yaklaşım sergilemekte, sosyal devlet ilkesini benimsemektedir. Dış politikada milli çıkarları öncelikli tutmakta, Batı ile ilişkilerde dengeli bir tutum izlemektedir.

Devlet Bahçeli, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. Hobileri arasında kitap okumak, satranç oynamak ve spor yapmak vardır.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et