Uyku İhtiyacınızı Azaltmak için Okuyabileceğiniz Araf Suresi ve Faydaları

110
0
(0)

Uyku ihtiyacının azalması için okunacak Araf Suresi’nin sırları ve faziletleri. Bu dua ile daha az uykuyla daha enerjik olabilirsiniz.

Uyku ihtiyacının azalması, isabetli kararlar vermek, dargınları barıştırmak gibi konularda Araf suresinden vesile olarak faydalanma usulleri.

Araf Suresi Faziletleri

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu sureyi akşam namazında ikiye bölerek okurlardı. Bu mübarek sure dünya ve ahiret mutluluğu elde etmek için çokça okunmalıdır. Bu mübarek sureyi çokça okuyan sıkıntılarından kurtulur. Herkes tarafından sevilen bir kişi olur. Bu sureyi akşam namazlarından sonra okumayı adet edinenlerin ilmi artar. İbni Sirin diyor ki: “Rüyasında Araf suresini okuyana; Allah tarafından bütün ilimler verilir.”

Uyku İhtiyacının Azalması İçin

Her kim Araf suresinin 54 ve 56. ayetlerini okur. Ve bu okuyuşu ile uykusunun azalmasına niyet ederse, uyku ihtiyacından kurtularak beklediğine ulaşır.

Araf Suresi 1- 54 -56
Araf Suresi 2- 54 -56

Sara Hastalığından Kurtulmak İçin

Sara nöbeti tutan kişiye:

  • Araf suresinin 1.,
  • Taha suresinin 1.,
  • Şuara suresinin 1.,
  • Meryem suresinin 1.,
  • Yasin suresinin 1. ve 2.,
  • Şura suresinin 1. ve 2. ve
  • Kalem suresinin 1.

ayetleri okunursa, üzerine okunan kişi bu hastalıktan şifa bulur.

İsabetli Kararlar Vermek İçin

Her kim Araf Suresinin 1, 2 ve 3′.ayetlerini çokça okur veya üzerinde taşırsa verdiği kararlar isabetli olur.

Kazancın Bol ve Bereketli Olması İçin

Kazancının bol ve bereketli olmasını isteyen kişi Araf suresinin 10. ayetini çokça okumalı ve yazıp bir köşeye asmalıdır.

Tövbelerin Kabulü İçin

Malum olduğu üzere; şeytanın vesvesi ile Hz. Adem (a.s.) ile Hz. Havva annemiz, yasak ağaçtan meyve yediler. Dünyaya gönderilince hatalarından dolayı göz yaşı dökerek Araf Suresinin 23. ayetinde belirtilen şekilde dua ve tövbe ettiler. Bunun üzerine Allah Teala da tövbelerini kabul etti. İhlas ve samimiyet ile sözü edilen ayette tarif edildiği şekilde tövbe edilirse, bizlerin tövbelerinin de kabul buyurulacağı umulmaktadır.

Sihir Büyü ve Nazardan Kurtulmak İçin

Her kim sihir, büyü ve nazardan kurtulmak isterse: Surenin 31-32. ayetlerini safran ve gülsuyu karışımı bir su ile kap içerisine yazmalıdır. Daha sonra o kabın üzerini beyaz üzüm şırası ile doldurmalıdır. Hazırlanmış olan bu şıradan bir miktar yüzüne ve alnına sürmelidir. Ayrıca bu suyu yediği yemeğe, içtiği suya da karıştırmalıdır. Her kim büyülenmiş bir kişiyi o sıkıntıdan kurtarmak isterse Araf 117-120, Yunus 81-82 ayetlerini bir kap suyun üzerine okumalıdır. Daha sonra okunan bu su, kendisine büyü yapılmış kişinin başından aşağı dökülmelidir.

İki Dargını Barıştırmak İçin

İki dargın kişinin arasını yapmak, barıştırmak istenirse bu surenin 43. ayeti, bir meyve (özellikle incir) üzerine yazılıp, taraflara yedirmelidir.

Kalp Rahatsızlığı İçin Şifa

Toprak bir kap içerisine; Araf suresinin 43. ayeti, safran ve gülsuyu karışımı bir su ile yazılmalıdır. Sonra üzerine su ilave edilerek, bu su kalp hastasına içirilmeye devam edilmelidir. Biiznillah şifa olur.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

FacebookTwitterPinterestRedditTumblrLinkedInWordPressBloggerFlipboardBufferMastodonSina WeiboWhatsAppLineTelegramMessengerSkypeViberWeChatMessageDiggGmailEmailCopy LinkShare
Keşfet

  1. […] Uyku İhtiyacının Azalması İçin Araf Suresi Nasıl Okunur […]

  2. […] Uyku İhtiyacının Azalması İçin Araf Suresi * Google Haberler’de Takip Et […]

  3. […] Uyku İhtiyacının Azalması İçin Araf Suresi *  Tesirli Dualar * Google Haberler’de Takip Et […]

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Exit mobile version