Öldükten Sonra Bilincin Günlerce Açık Kaldığı Tespit Edildi

25
0
(0)

New York Üniversite’sinden bir bilim adamı “Öldükten sonra bilincin daha günlerce açık kaldığını ve ölen kişinin bu süre içinde ölü olduğunun farkında olduğunu” iddia etti.

Vücut Ölse Bile Beyin Aktivitesi Devam Ediyor

New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi’nden Dr. Sam Parnia, ölümden sonra bir süre daha insan bilincinin açık kaldığını söyledi. Bu sebeple ölen bir insanın öldüğünü bileceğini iddia etti. Parnia, söz konusu iddialarını cansız insan bedenlerinin beyin aktivitelerinin incelendiği bir bilimsel araştırmaya dayandırdı. Parnia’nın söz konusu tespiti bilim dünyasında tartışma yarattığı kadar muhataplarında korku ve endişeye de yol açtı.

Gerçekte Ölüm Anlık Değil Günler Sürüyor

Dr. Sam Parnia, ölümün anlık bir durum olmadığını ve günler sürdüğünü dile getirdi. Parnia, “İlginç olan bir zaman var ki, ancak sen ve ben öldükten sonra, vücudumuzdaki hücreler yavaş yavaş kendi ölüm süreçlerine doğru gidiyor. Canlılar anında ölüye dönüşmüyorlar” dedi. Parnia, vücudun ölümden sonra da direndiğini ve insanın öldüğünün farkında olduğunu belirterek tüyler ürpertti.

Parnia’nın bu tespitinin ardından 2016 yılında Western Ontario Üniversitesi’nde dört kişinin cansız bedeni üzerinde yapılan araştırma yeniden gündem oldu. Bu araştırma kapsamında incelenen kişilerin beyin aktiviteleri, ölümden sonra da devam etmişti. Parnia’nın tespiti, bilim camiasında da yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bazıları Parnia’yı “Panikçi ve hayalperest” olarak tanımlarken, bazıları da “Söyledikleri doğru” diyerek doktora sahip çıktı.

Ana Sayfa

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

FacebookTwitterPinterestRedditTumblrLinkedInWordPressBloggerFlipboardBufferMastodonSina WeiboWhatsAppLineTelegramMessengerSkypeViberWeChatMessageDiggGmailEmailCopy LinkShare
Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Exit mobile version