Yılan Adam Prens Randian

24
5
(1)

Elsiz, kolsuz; sadece bir gövdeden oluşan ve Yılan Adam adıyla meşhur olmuş Prens Randian‘ın Guyana’dan başlayıp, Amerikan sahnelerine ulaşan ilginç yaşam öyküsü.

Yılan Adam Prens Randian'ın İlginç Hayat Hikayesi

“Yılan Adam” Kimdi

Prens Randian, 12 Ekim 1871’de Guyana’da doğdu. Bebeklerin uzuvsuz doğmasına neden olan otozomal konjenital bir hastalık olan tetra-amelia sendromundan mustaripti. Yastık Adam, Yılan Adam, İnsan Gövde, İnsan Tırtıl ve diğer çeşitli isimlerle de tanındı. 1889’da, 18 yaşındayken meşhur Amerikalı sirk sahibi P.T. Barnum tarafından keşfedilerek, Amerika Birleşik Devletleri’ne getirildi. Barnum, onun engelinden ve bu engelinin üstesinden gelmeyi başarmasından etkilenmişti.

Yılan Adam Prens Randian’ın Sahne Şovu

Bir metrenin altındaki boyuyla Prens Randian kesinlikle şok edici bir manzaraydı. Kolları omuzlarda biten çıkıntılardan başka bir şey değildi ve bacakları neredeyse hiç yoktu. Randian, rolü için vücuduna sıkıca oturan, ona bir tırtıl, yılan veya patates görünümü veren ve kalçalarını ve omuzlarını kıpırdatarak kendini sahnede hareket ettiren tek parça yün bir giysi giydi.

En iyi bilinen yeteneği sadece dudaklarını kullanarak sigara sarmak ve yakmaktı, ancak dudaklarıyla bir fırça veya kalem tutarak resim ve yazı yazabiliyor ve tahta bir bloğa bir usturayı sabitleyerek kendini tıraş edebiliyordu. Sahne performansında kullandığı tüm dekor ve malzemeleri kendisinin inşa edip, boyaması ve bir kilit taktığı tahta bir kutuda saklaması, aslında onun ne kadar da kendi kendine yeten olağanüstü yetenekli ve azimli bir insan olduğunun göstergesi idi.

Aslında Prens Randian’ın sahnedeki gösterisi düşüldüğünden basitti. Çoğu “ucube” performans sanatçısı gibi, normalde yaptığı şeyleri bir tuhaflıkmış gibi göstererek yapmak zorundaydı. Kibriti ve sigarayı dişlerinin arasında tutarak kibriti çakıyor ve sonra sigarayı yakacağı aleve yeterince yaklaştırıyordu. Sonra sigarasından bir nefes alır ve üflediği dumanla kibriti söndürürdü. Sigara yakma yeteneği MGM filmi Freaks’te gösterildi .

Başarı etkileyici olsa da Randian’ın yapabileceği birçok şeyden sadece biriydi. Yıllar içinde fırçayı ya da kalemi dişlerinin arasında tutarak ve hareket ettirmek için dudaklarını kullanarak resim yapmayı ve yazı yazmayı kendi kendine öğrenmişti. Belki de en etkileyici olanı, kendi kendine yüzünü tıraş etmeyi öğrenmiş olmasıydı. Jiletin sabitlendiği tahta bir blok kullanarak, jilet yerine yüzünü hareket ettirerek tıraş oluyordu.

Yılan Adam Prens Randian’ın Sahne Dışındaki Yaşamı

Anormal görünümüne rağmen, Randian şaşırtıcı derecede normal bir hayat yaşadı. Kariyerine başlamadan önce, Prenses Sarah olarak bilinen Hindu bir kadın olan karısıyla evlendi. İkisinin dört çocukları oldu: Üç kızları Mary, Elizabeth ve Wilhelmina ve oğulları Richard. Randian ABD’ye taşındığında ailesi de onunla birlikte geldi.

19. yüzyılın sonunda, New Jersey, Plainfield’da Prens Randian gösteri yaparken kaldıkları sakin bir mahalleye yerleştiler. Ölümüne kadar 174 Water Street, Paterson, New Jersey’de yaşadılar. Randian günlük yaşantısında engelliliğinin kendisine engel olmasına hiç izin vermedi. Yıllar içinde bir şekilde normal hayata uyum sağlamayı bir şekilde başarmıştı.

Kendini bakımlı ve sağlıklı tutmak için yapılması gereken hemen hemen her şeyi yapabilmeyi kendi kendine öğrenmişti. 40 yılı aşkın sahne yaşamının ardından Randian, 19 Aralık 1934’te, son performansını sergiledikten sadece saatler sonra öldü. Prens Randian kalp krizi geçirmişti. Öldüğünde 63 yaşındaydı.

Ana Sayfa

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et