Ya Latif Esmasının Fazileti ve Sırları

856
5
(1)

Tecrübe edilip, olumlu sonuç alındığı dile getirilen meşhur dualardan birisi de 1664 kere “Ya Latif ” ismi şerifini okumaktır. Bu müthiş esmanın okunma usulleri ise şöyledir:

Pek çok kişi tarafından denenip, olumlu sonuç alındığı dile getirilen meşhur dualardan birisi de 1664 kere “Ya Latif (Latıyf)” ismi şerifini okumaktır. Bu esmai şerif hangi dilek, hacet için olursa olsun okunabilir. Ancak biz burada dört türlü dua hakkında bilgi vereceğiz.

Rızık İçin İçin Ya Latif Zikri / Duası

Bu zikir; rızık için okunuyorsa her 129’da bir kere şu ayet ve dualar okunur: Allahu latıyfün bi ibadihi yerzüku men yeşaü ve hüvel kaviyyül azıyz. [1]Şura Suresi, Ayet: 19

Ya Latif - Şura Suresi 19. Ayet
Rızık İçin Ya Latif – 129’da 1 Kere: Şura Suresi 19. Ayet
Ya Latif 129
Rızık İçin Ya Latif 129’da 1 Kere

Okunuşu: Allahümme inni es’elüke en terzukni rizkan vasian tayyiben min ğayri ta’bin ve la nesabin inneke ala külli şey’in kadir.

Hacet veya Duanın Kabulü İçin

Bu esma, herhangi bir hacet veya duanın kabulü için okunuyorsa her 129’da bir  kere aşağıdaki ayet-i kerime okunur: E la ya’lemü men haleka ve hüvel letıyfül habir. [2]Mülk Suresi, Ayet; 14

Ya Latif 129'da 1 - Mülk Suresi 14. Ayet
Hacet ve Duaların Kabulü İçin Ya Latif 129’da 1 Kere – Mülk Suresi 14. Ayet

Dava Kazanmak ve Hapisten Kurtulmak İçin

Yine her 129 defada bir kere: İnne rabbi latıyfün li ma yeşaü innehu hüvel alimül hakim. [3]Yusuf Suresi, Ayet; 101

Ya Latif - 129'da 1 Kere - Yusuf Suresi Ayet 100
Dava Kazanmak ve Hapisten Kurtulmak İçin Ya Latif – 129’da 1 Kere – Yusuf Suresi Ayet 100

Düşmanın Şerrinden Emin Olmak İçin

Bu zikir, düşmanların gözünden gizli kalmak ve şerlerinden emin olmak için okunursa eğer her 129’dan sonra bir kere: La tüdrikühül ebsaru ve güve yüdrikül ebsara ve hüvel latıyfül habir. [4]Enam Suresi, Ayet; 103 ayeti kerimesi okunur.

Ya Latif - 129'da 1 Kere - Enam Suresi Ayet 103
Düşmanın Şerrinden Korunmak İçin Ya Latif – 129’da 1 Kere – Enam Suresi Ayet 103

Zikrin Ardından Kılınacak Hacet Namazı

Özetlemek gerekirse; Ya Latif zikri, hangi amaç için okunacaksa her 129 okumadan sonra, yukarıda yazılan farklı amaçlara yönelik ayeti kerimelerden biri, bir defa okunur. Bu; her 129’da bir böyle devam eder. Taa ki toplamda 129 X 129 yani 1664 defa okunmuş oluncaya kadar. Toplamda 1664 Ya Latif esması ve 129 kere okunmuş olan ilgili ayeti kerimenin tamamlanasının ardından iki rekat namaz kılınır. Bu namaz kılındıktan sonra dileğin gerçek olması, hacetin gerçekleşmesi için dua edilir. Sonra; evden dışarı çıkıldığı zaman imkanların elverdiği, gücün yettiği kadarıyla ya bir insana sadaka verilir ya da kedi, köpek, kuş mahlukat sadaka niyetine doyurulur.

Kibriti Ahmer

Ya Latif zikri, menfaatin elde edilmesinde, kötülük ve sıkıntıların giderilmesinde eskilerin deyimiyle kibriti ahmer gibidir (toprağı altın yaptığına inanılan iksir). Sabah ve akşam 1000’er kere okumaya devam eden kimse kısa zamanda arzusuna nail olur. Bolluğa kavuşur. Devamlı surette Allah’ın yardımına mahzar olur. Bu ismi şerife devam edenlerin karşılaşacakları iyilikler, mutluluklar tarif edilemez…

Cenabı Zülcelal ve Tekaddes Hazretlerinden hayırlı bir dileği olup da o dileğine kavuşmak isteyen kimse, herhangi bir cuma gecesi Allah rızası için iki rekat namaz kılar. Namazdan sonra 16641 kez “Ya Latif” ismi şerifini okur. Sonra secdeye kapanır ve bu secdede Allah’tan dileğini ister. Allah Teala da her türlü hacet ve dileğini mutlaka yerine getirir. “Ya Latif” ismi şerifi bu konuda bir panzehirdir.

Ana Sayfa * Tesirli Dualar 

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Dipnotlar

Dipnotlar
1Şura Suresi, Ayet: 19
2Mülk Suresi, Ayet; 14
3Yusuf Suresi, Ayet; 101
4Enam Suresi, Ayet; 103
Keşfet

  1. […] Latif: Dileklerin olması, kısmet ve rızkın artması için 129 […]

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et