Strasbourg’ta Öldüren Dans Salgını

17
0
(0)

1518’de Strasbourg’ta yaşanan tuhaf dans salgını hadisesi 400’den fazla insanın dinlenmeden dans etmeleri sonucu ölmelerine yol açtı.

Öldüren Dans Salgını
Öldüren Dans Salgınını Resmeden Bir Gravür

1518’de Strasbourg, Alsace’ı “dansöz salgın”ı vurdu. “Dans salgını” olarak da bilinen bu tuhaf durum 400’den fazla insanın bedenini aldı ve dinlenmeden dans etmelerini sağladı. Hatta bu insanlardan bazıları kalp krizi, yorgunluk veya felçten öldü.

Her şey Temmuz 1518’de Bayan Troffea adlı bir kadının Strazburg’un ortasında kontrolsüz bir şekilde dans etmeye başlamasıyla başladı. Daha sonra bu ölümcük dansa 34 kişi daha katıldı ve kısa süre sonra dans vebası yaklaşık 400 kişiye yayıldı. Salgın bir noktada günde yaklaşık 15 kişiyi öldürecekti.

Doktorlar ve yetkililer bunun doğaüstü nedenlerden kaynaklanmadığını fark ettiler ve bu salgının “sıcak kan” dan kaynaklandığını iddia ettiler ancak doktorlar hastaları tedavi etmek yerine temelde ahşap bir sahne inşa ederek “dans etmelerini” tavsiye ettiler.

Modern maraton koşucularının dahi bu tür yoğun antrenmanlarda hayatta kalamayacağına inanılıyor. Bu güne kadar bilim adamları, bu korkunç salgına neyin neden olduğundan tam olarak emin değiller. Ergot mantarlarının toksik ürünlerinden kaynaklanan gıda zehirlenmesinden kaynaklanıyor olabilir veya bir kitlesel psikojenik hastalık vakası olabilir şeklinde tezler söz konusu.

Ana Sayfa

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et