Sadece Geceleri Gelen Esrarengiz Yabancı

44
0
(0)

Paranormal Hikayeler – 1980 yılında bir köye gelmeye başlayan ama sadece geceleri gelen gizemli yabancı ve yol açtığı olayların esrarengiz hikayesi…

Gece Gelen Yabancı

Paranormal Hikayeler – 1980 yılında, dışarı çıkmanın dahi yasak olduğu yıllarda; kahvehanelerde gizlice toplanıp, gaz lambası altında sohbet eder, konuşurduk. [1]Askeri darbe dönemi. Öncesi ve sonrasında mevcut politik gerilim ve iç karmaşa nedeniyle ilan edilen sıkıyönetim şartları geçerliydi. Zaten o zamanki köyümüz çok küçük bir köydü. Nerden baksan en fazla 15-20 hane vardı. Yine bir gün kahvede oturuyoruz… Yatsı namazı  kılındıktan sonra, köy kahvehanesine biri girdi. Orta boylarda, sakalları göğüs hizasında, fes takan biri… Selam verdi. Oturdu bizim masaya.

Gözleri Normal İnsanlardan Farklıydı

“Kimsin, kimlerdensin?” diye sordum. “Yeni geldim köye. Irgatım. Para kazanmak için geldim. Ötesini sormayın.” dedi. Ama gözleri farklıydı. Nasıl anlatayım; gözleri, normal bir insanın gözlerine göre farklıydı… “Allah öyle yaratmış demek ki” dedim içimden ve kötü düşünmedim. Aradan 3-4 hafta geçti. Bu kişi, insanlara “Camiye gitmeyin, hoca şehirde zina yapıyor…” gibi yalanlar söylemeye başladı.

Bir gün yine anlattıklarını kahvedeki yan masadan dinliyor ama tepki vermiyordum… “Bu adamın arkasında namaz kılmak günahtır. Gitmeyin camiye!” dedi. Bizim köyün saf insanları buna kanmaz mı?! Camiye gitmemeye başladılar. Hocanın arkasında tek ben namaz kıldım. Namazdan sonra hocayı çektim köşeye, dedim böyle böyle… “Ben bu adamı neden görmedim? Bizim eve getir bakam” dedi “bu adamı..”.

Ayetel Kürsi’nin Etkisi

Hoca haklıydı. Kimse gündüzleri bu adamı görmüyordu, gece kahveye gelip, insanları kandırıyordu. Hocayı kahveye davet ettim. Yatsı namazından sonra kahveye geçtik. O adam da oradaydı. Yine insanlara hocayı kötülüyordu ki hoca dayanamadı. Araya girdi. Sonuçta konuşulan onun namusu idi. Herkes hocayı linç etmek için bir an kolluyor gibi bakıyordu.

Hoca başladı Ayet-el Kürsi’yi yüksek sesle okumaya… O an, adamın ses tonu değişti. “Şeytanın dölleri!” diye bağırıyordu. Sonra kapıdan, kaçarcasına dışarı çıktı. Bütün kahve peşinden dışarı çıktık ancak adam ortada yoktu. Herkes tekrar içeri girdi. Hoca köylülere “Bre gafil insanlar! Nasıl böyle şeylere kanarsınız? İnsan kılığına girmiş bir cin sizi nasıl kandırdı da dinden imandan koptunuz!..” diye sert çıktı.

Hatasını anlayan ahali, o günden itibaren camiye tekrar gelmeye başladı. O gelen adam (veya cin) bir daha görünmedi…

Ana Sayfa * Paranormal Deneyimler

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Dipnotlar

Dipnotlar
1Askeri darbe dönemi. Öncesi ve sonrasında mevcut politik gerilim ve iç karmaşa nedeniyle ilan edilen sıkıyönetim şartları geçerliydi.
Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et