Sabır Çiçeği Sadece 7 yılda 1 Açıp 7 Günde Ölüyor
Sabır Çiçeği olarak bilinen Agave bitkisi 7 yılda bir açıyor ve 7 gün sonra sönüyor. Unesco tarafından dünya mirası listesine girmiş ve koruma altına alınmıştır.

Sabır Çiçeği Nedir
Sabır Çiçeği (Agave) bitkisi, agavaceae familyasından gelmektedir. Anavatanı Orta Amerika olan, Meksika’da çöllerde doğal olarak yetişen bir kaktüs türüdür. Agave bitkisi Unesco tarafından dünya mirası listesine girmiş ve koruma altına alınmıştır ve 300 kadar türe sahiptir. Türkçe’de sabır otu ya da sabır çiçeği olarak bilinmektedir.
Sabır Çiçeği Kaç Yılda Bir Açar
Sabır çiçeği olarak bilinen Agave bitkisi 7 yılda bir açıyor ve 7 gün sonra sönüyor. Eskiden sabır otu bitkisinden şurup yapıldığı ve bu şurubun da şifa olduğu biliniyor. Ana vatanı Orta ve Güney Amerika olan sabır otu Türkiye’de de yetişiyor.
Sabır Çiçeği Neye İyi Gelir
Yaraları, küçük yanıkları, güneş yanıklarım ve böcek sokmalarını iyileştirir. Deri iltihapları ve egzama durumlarında rahatlama sağlar. Kuru ciltleri nemlendirip rahatlatır. Kullanım Şekli : Bitkinin yaprağından çıkan özsu dıştan sürülerek uygulanılır.
Tekila Yapımı ve Sabır Çiçeği Bitkisi
Sulu bir meyve olan ve Anadolu’da “Sabır Otu” ismiyle de bilinen Agave bitkisinin bir çeşidi olan Agave Tequiliana bitkisinin damıtılmasıyla gerçek tekila yapılır. Eğer tekila %100 mavi agave bitkisinden üretilmemişse çeşitli baharat ve allollerle (genellikle mısır) de üretilir.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.