Peygamber Efendimizin Cin Mektubu

201
5
(1)

Peygamber Efendimiz’in Ebu Dücane için yazdırdığı cin mektubunu kim yanında veya evinde bulunursa cinler ne onun evine ne de civârına yaklaşamazlar.

Cin Mektubu Nedir

Peygamber efendimizin, özelde sahabeden Hz. Dücane için umum olarak ise üzerinde veya yakınlarında bulunduran Müslümanları cinlerin zararlarından korumak için Hazreti Ali‘ye yazdırdığı bir mektuptur. Üzerinde taşıyana ve evinde bulundurana cinler zarar veremez.

Ne İşe Yarar

Kimin yanında veya evinde bu mektup (yazı) bulunursa, cinler ne onun evine ne de civarına dönerler.

Cin Mektubu Neden Yazıldı

Ebü Dücâne (r.a.) Hazretleri diyor ki: “Geceleyin uyuyamıyorum. Değirmen gürültüsü, kovan uğultusu gibi sesler işitiyorum. Cinler beni korkutuyordu. Bir gün Peygamberimize bu durumu arz ettim. Peygamberimiz de Hz. Ali’ye bu duâyı yazdırdı. Yastığın altına koyup uyumamı emretti. Yazılan bu mektubu aldım, sardım ve alıp evime götürdüm. Başımın altına koydum. O gece uyudum ancak bir bağıranın çağıranın sesiyle uyandım; şöyle diyordu: “Ey Ebâ Dücâne! Bu sözlerle bizi yaktın..

Sâhibin (Muhammed) hakkı için- bunu bizden kaldır, yoksa bizim için hiçbir kurtuluş yolu yoktur. Bir daha senin evine döneceğimiz yok, komşularına uğrayacağımız da yok ve bu mektubun bulunduğu herhangi bir yere gireceğimiz de yok. Ebü Dücâne (RA.) devamla diyor ki: Onlara şu cevabı verdim: “Vallahi ben bunu kaldıramam, Resülüllah (s.a.v.) Efendimizden izin almadıkça!..

Gece hayli uzadı. Cinlerin iniltisi, bağırıp çağırması, ağlaması beni uyutmuyordu. Sabah namazını Peygamber Efendimiz ile birlikte kıldıktan sonra durumu kendilerine arzettim. Buyurdular ki: “Ebü Dücâne! Artık o mektubu onların üzerinden kaldır. Beni hak peygamber olarak gönderen Allah’a andolsun ki, onlar bu azâbın elemini kıyâmete kadar duyacaklardır.” [1]Delail-ün-nübüvve, Tezkire-i Kurtubi Kimin yanında veya evinde mektup (yazı) bulunursa cinler ne onun evine ne de civârına dönerler.

Cin Mektubu Arapça

Cin Mektubu Arapça
Cin Mektubu Arapça

Cin Mektubu Türkçesi

Rahmân ve rahim olan Allah’ın adıyla. Bu yazı, âlemlerin Rabbi Allah’ın Resülü Muhammed’den, evi bayındır etmek ve ziyârette bulunmak üzere kapıyı çalan kimseleredir; meğer ki hayır ile kapıyı çalan ola… O bu yazının hükmü
dışındadır. Ve sonra bilinmiş olsun ki: Bizim için de sizin için de hak konusunda bir imkân ve genişlik vardır.

Eğer sen fazla hırslı âşık veya gözü kara içeriye dalan bir ahlâksız ya da ibtal edilmiş bir gözetleyici isen işte bu Allah’ın bir kitabıdır ki sizin ve bizim üzerimize hak ile konuşur. Şüphesiz ki biz sizin yaptıklarınızı iptal ediyoruz. Bizim elçilerimiz sizin yanınızdadır. Düzenlerinizi, hile ve desiselerinizi yazıyorlar. Benim şu mektubumun sâhibini terk edin. Puta tapanlara, Allah’tan başka ilâh yoktur.

Her şey helâk olucudur ancak O’nun vechi (zâtı) değil.. Hüküm O’na mahsustur, dönüş ancak O’na olacaktır. Ha, mim, ayn, sin, kaf mağlup olacaklardır. Ha, mim vel kitabil mübin. Allah’ın düşmanları dağılacak, parçalanacak. Allah’ın hücceti hedefine erişecektir, erişmiştir de… Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. Onlara karşı Allah sana yetecektir. O, işitir ve bilir.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Dipnotlar

Dipnotlar
1Delail-ün-nübüvve, Tezkire-i Kurtubi
Keşfet

  1. ali says

    Bonsoir maïttre je tiens a vous remercier beaucoup de tout ce que vous faites pour les musulmans

    1. Sinan says

      Je vous suis vraiment reconnaissant.

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et