Skip to content

Monstrul cu un braț, un picior și un ochi: Abasi

Abasi este una dintre cele mai ciudate creaturi malefice din mitologia turcă. Trăiește sub pământ, răpește oameni și este o creatură cu o singură mână, un singur picior și un singur ochi.

Ce înseamnă Abasi?

Monstrul cu un braț, un picior și un ochi: Abasi
Monstrul cu un braț, un picior și un ochi: Abasi

Abasi este un spirit malefic. Este numele dat creaturilor cu o singură mână, un singur picior și un singur ochi, care trăiesc sub pământ și pot răpi oameni. Același cuvânt este cunoscut și sub numele de “Abahi”, “Abazi”, “Abaki” în diferite dialecte turcești.

Caracteristici interesante ale lui Abasi

Abasi a fost creat din foc. Se crede că trăiesc sub pământ (în alt sens, în Iad). Ei fac rău oamenilor. În general, ei sunt reprezentați ca fiind cu un singur picior (sau fără picioare), cu un singur ochi și chei. Se hrănesc cu carcase. Orice creatură care este periculoasă și arată dezgustător este că sunt ceea ce sunt din cauza lui Abasi. Ele ne conduc pe căi greșite, ne forțează să facem lucruri rele și îi înnebunesc pe unii dintre noi. Ei pot răpi sufletul unei persoane.

Sunt invizibile. Doar șamanii îi pot vedea. De asemenea, nu-i pot vedea nici pe cei care vizitează lumea subterană de la suprafață (de exemplu, șamanii). Ei merg în rânduri unul în spatele celuilalt și devin invizibili atunci când ajung la suprafață.

Ei prind omenirea atunci când este singură, neprotejată, vulnerabilă, bolnavă sau când se află în dificultate. Se crede, de asemenea, că multe alte spirite rele, care aparțin speciilor abasi, fac și ele rău oamenilor. Pagubele pe care le pot provoca pot varia.

În cultura populară turcă, sperietorile de ciori plantate în livezi se numesc “Abaki” și, pe lângă aspectul lor înfricoșător, sunt asociate cu aceste creaturi. De fapt, abaki (sperietoarea de grădină) a apărut de fapt odată cu transformarea statuilor, totemurilor și stâlpilor simbolici, care erau plasați în case și grădini pentru a proteja gospodăria de spiritele rele în trecut. Tătarii susțin că sperietorile de ciori prind viață noaptea și se plimbă.

Tipuri de Abasi

Există două tipuri de abasi:
Çak: Diavolul
Çor: Djinn

Originea și semnificația cuvântului Abasi

În limba turcă, acest cuvânt este folosit pentru a defini persoana care răpește o persoană și înseamnă, de asemenea, insațiabil. Înseamnă, de asemenea, “aparmak” (răpire, luare). Deoarece cuvântul turcesc “apazlamak” înseamnă apucare, înseamnă și a merge cu vântul. Cuvântul “abi” înseamnă suflet. Este asociat cu cuvântul “av”, care înseamnă vânătoare în limba engleză. În Anatolia, cuvântul “abaza” este un cuvânt de argou și se referă la persoanele cu nesatisfacție sexuală sau foame sexuală. [1]Deniz Karakurt, Dicționar de mituri turcești

Urmăriți pe Google News

Dipnotlar

Dipnotlar
1 Deniz Karakurt, Dicționar de mituri turcești

Soru sor, cevap yaz, yorum yap, kendi hikayeni anlat... Burası senin; istediğini yazabilirsin.