İşlerin Kolaylaşması İçin Rabbi Yessir Duası

201
5
(1)

İşlerin hayır ve kolaylıkla sonuçlanması, işlerde başarı için okunması tavsiye edilen Rabbi Yessir duasının okunuşu, anlamı faziletleri.

Rabbi Yessir Duası Ne için Okunur?

Bu dua, müminlerin yüzyıllardır devamlı okudukları ve mucizevi tesirlerine çok defa şahit oldukları rivayet edilen meşhur bir duadır. Bir işin hayır ve kolaylıkla sonuçlanması, girişilen işlerde başarı sağlanması için okunması tavsiye edilir. Maddi-manevi hayatla ilgili sıkıntıların kolay bir şekilde çözülmesine vesile olur. Okuyan kişilerin her türlü ruhsal sıkıntıdan ve vesveseden kurtulmasını sağlayarak huzura kavuşmalarını temin eder.

Rızık duası hükmündedir. Bu duayı okuyarak helal rızık peşinde koşan müminler inşallah hiçbir şekilde yoksulluk çekmeyeceklerdir. Kendisini çaresiz hisseden ve bir çıkış yolu bulamayan insanların önünde hayırlı kapıların açılmasına vesile olur. Aile içi sıkıntılar yaşayan kişilerin bu dua vesilesi ile huzurlu bir aile ortamına kavuşacakları beyan edilmiştir.

Kişinin işinde başarıya nail olmasını sağlar. Önce besmele çekip ardından bu duayı okuyarak çalışmaya başlayan kişinin işlerinin yolunda gideceği rivayet edilmektedir. Düşmanlarına karşı zor durumda kalan askerler, dostları tarafından aldatılan tüccarlar, memleketine ulaşmakta güçlük çeken yolcular ve ağır sorumluluklar altında yıpranan kişiler için Rabbi Yessir duası, zor durumdan kurtulma duası hükmündedir.

Ağır hastalığı olanlara dayanma gücü verir, sabırlarını artırır ve şifa bulmalarına vesile olur. Kötü alışkanlıkların pençesine düşen ve bunlardan bir türlü kurtulamayan kişiler Rabbi Yessir Duasını sıkça okumaları halinde daha müspet sonuçlar elde edeceklerdir. Kaza ve bela def eden bir duadır. Yapılan işlerin hayırlı biçimde neticelenmesini sağlar.

Rabbi Yessir Duası Kısa ve Uzun Versiyonları

Rabbi Yessir Duası - Tavsiye Günlük Dualar

Okunuşu: Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr. Anlamı: “Rabbim! İşlerimi kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim işlerimi hayırla sonuçlandır. Amin!”

Rabbi Yessir Duası Uzun

Bu duanın kısası kadar meşhur olmayan bir de uzun versiyonu vardır. Okunuşu ve anlamı aşağıdaki gibidir. Okunuşu: Rabbi Yessir ve la tüasir, Sehlil Aleyna bi fadlike ye müyessir, Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian, Ve temmim bil hayri. Anlamı: Allah’ım senin sonsuz merhametin ve yardımın olmadan ben bu işi yapamam. Allah’ım bütün hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır, ilmimi artırarak yaptığım işleri bana ve çevreme faydalı kıl, ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır.

Bu Dua Ayet midir?

Bu dua, Kuran’ın bir ayeti değildir. Okunması Allah dostları tarafından tavsiye edilen bir duadır. Bir işe başlamadan önce işlerimizi kolaylaştırmak için okunan ve okunduğu zaman insana ferahlık ve manevi rahatlık veren bir duadır. Bir anlamda; Besmele çekmek gibi bu dua da Allah’tan yardım dilemektir.

Zor İşlerin Kolaylaşması İçin Başka Bir Dua

Fırsat buldukça boş zamanlarında aşağıdaki azimeti vird edinen (okumaya devam eden) kimsenin bütün zor işleri kolaylaşır, o kişi hiçbir konuda zorluk çekmez. Dua budur: Rabbeneftah beynenâ ve beyne kavminâ bilhakkı ve ente hayrül mâkirîn.

Zor İşlerin Kolaylaşması İçin Dua
Zor İşlerin Kolaylaşması İçin Dua

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et