İnsan Zihni Dijital Ortama Aktarılarak Sonsuza Kadar Yaşaması Sağlanabilecek mi?

4
0
(0)

Amerika Birleşik Devletleri‘nde Nectome adlı startup biyoteknoloji şirketi insan bilincinin sonsuza kadar yaşaması için çalışmalar yürütüyor.

İnsan Bilincinin Bedenden Bağımsız Yaşatılması Arayışı

Amerika Birleşik Devletleri’nde Nectome adlı startup biyoteknoloji şirketi insan bilincinin sonsuza kadar yaşaması için çalışmalar yürütüyor. İnsan bilincinin bedenden bağımsız olarak yaşatılabilmesi hedefine ise bir sonraki yüzyıl içerisinde ulaşılabileceğine inanan şirket yetkilileri insan beynindeki düşünce ve hislerin tamamen dijital ortama aktarılabileceğine ve bu ortamda bütünlük içerisinde yaşamını devam ettirebileceğine inanıyorlar.

İnsanlar Üzerinde Uygulamanın Yolları Araştırılıyor

Nectome isimli şirketin kurucuları olan MIT (Massachussetts Institute of Technology) mezunu Robert McIntyre ve Michael McCanna, halihazırda bir hayvana ait beyin etkileşimlerini başarılı şekilde muhafaza ettiklerini ileri sürüyorlar. Euronews‘ten Sertaç Aktan’ın haberine göre, hafıza ve hatıralar konusunda hayati bir rol oynayan bu nörolojik haritayı dijitalleştirdiklerini iddia eden McIntyre, şu anda; bu yöntemi insanlar üzerinde uygulayabilmenin yollarını aradıklarını ifade ediyor.

Bilimkurgunun Popüler Konusu

İnsan bilincini bilgisayarlara kopyalamak ve sonsuza kadar var olmak uzun zamandır bilim kurgu filmlerinin senaryolarında işlenen bir konu. Bu konuda, illa son zamanlarda popüler olmuş bir yapımın adını anmak gerekirse “Altired Carbon” adlı dizi incelenebilir… Ancak halihazırda bu konu üzerinde ciddi bilimsel, etik ve felsefi tartışmalar mevcut ve kök hücre çalışmaları sürecinde olduğu gibi insan bilinci üzerinde gerçekleştirilecek deneylere de yakında kısıtlamalar getirilmesi ihtimali mevcut. En azından resmi(!) anlamda. Tabii söz konusu kısıtlamalara gerçekte ne düzeyde uyulduğu, kimlerin hangi yöntemlerle gerek yasal gerek etik kısıtlamaları deldiği gibi konular ise ciddi araştırmalar gerektiriyor…

Söz konusu araştırmaları yapmakta olan şirket ve çalışmaları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak, ilgili araştırma kuruluşunun resmi web sitesine ulaşabilirsiniz…

https://nectome.com/

 

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et