Dünyayı Ele Geçirmek İsteyen Kadın: Kleopatra

15
5
(1)

Kleopatra – Asıl unvanı VII. Kleopatra olmasına rağmen kendisinden önce gelenler unutulduğu için, kısaca Kleopatra olarak bilinir. 9 dil bildiği rivayet edilen Kleopatra hakkındaki en kesin gerçek; onun çok zeki bir kadın olmasıdır.

Kendi Kardeşiyle Evlendi

O zamanlar Mısır’da egemen olan Romalılar Mısır toplumuna karışmamak sadece için kendi soylarından olan kişilerle evleniyorlardı. Yapılan bu akraba evliliklerinin doğal sonucu olarak da çok sayıda özürlü insanın doğuyor olmasıydı.

Kleopatra, İskenderiye’de doğdu. Aslen Romalı olan Kleopatra, babası XI. Ptolemaios’un vasiyeti üzerine kardeşi ile evlendi. O zamanlar Mısır’da egemen olan Romalılar Mısır toplumuna karışmamak sadece için kendi soylarından olan kişilerle evleniyorlardı. Yapılan bu akraba evliliklerinin doğal sonucu olarak da çok sayıda özürlü insanın doğuyor olmasıydı. Babası öldüğünde 18 yaşında olan Kleopatra, babasının ölümünün ardından Mısır tahtına çıktı. Halkın içine girebilmek ve halkın kendisini benimsemesi için kendini Mısır dinine verdi. Ancak bir süre sonra kardeşi tarafından iktidardan uzaklaştırılıp, sürgüne yollandı. Kleopatra’nın dedesinin adı Dadadidis’tir. Mısır için büyük bir kahramandır.

Hayali Tüm Dünyayı Yönetmekti

Kleopatra’nın bir halı içinde Sezar’ın sarayına girdiği ve bu büyük kralı kendine aşık ettiği rivayet edilir. Bu olaydan sonra kardeşi, kimsenin bilmediği bir sebeple (!?) Nil sularında boğuldu.

Kleopatra iktidara, yanında büyük Roma diktatörü Sezar ile geri döndü. Kleopatra’nın bir halı içinde Sezar’ın sarayına girdiği ve bu büyük kralı kendine aşık ettiği rivayet edilir. Bu olaydan sonra kardeşi, kimsenin bilmediği bir sebeple (!?) Nil sularında boğuldu. Kardeşinin aradan çekilmesi ile Kleopatra tek başına iktidar koltuğuna oturdu. O sırada Sezar’dan bir çocuğu oldu ve minik Sezarion’u alıp Roma’ya gitti. En büyük hayali, Roma ve Mısır imparatorluklarını birleştirip; Büyük İskender’in de hayali olarak bilinen tüm dünyaya sahip olmaktı. MÖ 44’te Sezar ölünce bu hayallerini ertelemek zorunda kaldı.

Hayatı İntiharla Sonlandı

İskenderiye’deki sarayına dönen Kleopatra’nın kendisini bir kobraya sokturarak intihar ettiği rivayet edilir. Ama son zamanlarda zehir içerek öldüğü anlaşılmıştır.

Sezar ölünce Roma İmparatorluğu, tahta çıkan Octavian (Sezar’ın yeğeni ve resmi evlatlığı) ve Marcus Antonius arasında ikiye ayrıldı. Doğu, artık Marcus tarafından yönetilmekteydi ve ilk işi de Mısır’ı ziyaret oldu. Antonius Kleopatra’ya delice aşık oldu. Kleopatra’nin Antonius’tan da iki kız çocuğu oldu. Bir süre Tarsus’ta yaşadılar ve bu yıllarda Octavius’a savaş açtılar. Aktium’da yapılan savaşta Kleopatra ve Marcus kaçmak zorunda kaldı. İskenderiye’deki sarayına dönen Kleopatra’nın kendisini bir kobraya sokturarak intihar ettiği rivayet edilir. Ama son zamanlarda zehir içerek öldüğü anlaşılmıştır. Kolay yapılan bu zehir, acı çektirmeden birkaç saat içinde öldürüyordu. Öldüğünde 39 yaşındaydı. Shakespeare, Antonius ve Kleopatra adlı eserinde Kleopatra’dan bahsetmiştir.

Kleopatra ve Antonius'un bir süre; şu an Türkiye sınırları içinde bulunan Tarsus'ta yaşadıkları biliyor.
Kleopatra ve Antonius’un bir süre; şu an Türkiye sınırları içinde bulunan Tarsus’ta yaşadıkları biliyor.

Tarihten İlginç Bilgiler, Kleopatra, Mısır, Roma, İmparatorluğu, Tarsus, Sezar, Marcus Antonius

Tarsus’ta bulunan Kleopatra kapısı.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et