Dünyanın En Kinci Hayvanı Gelincik

0
(0)

Gelincik, dünyanın en kinci hayvanı olarak bilinir. Anlatılanlara göre; kendisine, eşine veya yavrularına zarar veren asla kişiyi unutmaz.

Dünyanın En Kinci Hayvanı Gelincik
Dünyanın En Kinci Hayvanı Gelincik

Zarar veren kişiyi görmeseler bile onu sezebilirler ve ne kadar uzakta olursa olsun gidip bulurlar. İntikamlarını o kişiye musallat olarak alırlar. Kinlendikleri kişinin horoz, tavuk, güvercin vb. hayvanlarını ederek veya ailesinden başka birine doğrudan zarar vererek de intikamlarını alabilirler.

Çok sinsi, çevik, hızlı, esnek, zeki ve tehlikeli etçil hayvanlardır. Burunlarının geçebildiği her delikten geçebilirler. Avlarının doğrudan kafasını ısırarak felç edebilirler.

Timsah Avcısı

Avlarını hipnotize ederek avladıkları da bazı kaynaklarca iddia edilmektedir. Başka bir rivayete göre ise gerektiğinde bir timsahı bile öldürebilecek yetenek ve donanıma sahiptirler. Bunu yaparkenki yöntemleri ise hayli ilginç! Timsahın ağzında girerek, iç organlarını parçalayıp, ardından bulduğu herhangi bir delikten dışarı çıkabildiği iddia edilmektedir.

Bazı türlerinin zehirli oldukları da bilinmektedir. Bu kadar kinci olabildikleri gibi yavruyken sahiplenildiğinde bir köpek kadar sadık oldukları da söylenilmektedir. Gelincikler mevsime göre renk değiştirebilen hayvanlardır. Yaz mevsiminde üst kısımları kahverengi ve karınları beyaz olur ama kışın tamamen beyaz olurlar. Ayrıca beyaz gelincik diye bir tür yoktur.

Gelinciklerle ilgili bir diğer çok ilginç durumsa Rönesans döneminde yapılmış pek çok tabloda özellikle portre şeklindeki tablolarda bu hayvana da özel bir şekilde yer verilmiş olmasıdır. Rönesans döneminde gelinciklerin postu değerliydi. Bununla birlikte bu hayvanlar hem asil olarak nitelendiriliyor hem de bereket getirdiğine inanılıyordu. Çocuk ve gebe ölümünün yüksek olduğu bu dönemde özellikle kadınlarda doğum için tılsım olarak görülüyordu. Bu yüzden Rönesans tablolarında pek çok sanatçı gelinciklere yer vermiştir.

The Ermine Portrait of Elizabeth I of England

Ana Sayfa

Bu gönderiyi ne kadar beğendiniz?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.