Skip to content

Djinn Sultan îndrăgostit de mine

İdris Șahin a povestit ce i s-a întâmplat în anii copilăriei sale despre sultanul djinn care s-a îndrăgostit de el:

Aveam 13-14 ani la acea vreme. Într-o zi, m-am dus cu fratele meu să adun lemne de foc. În timp ce mergeam, luam lemnele de mărăciniș pe care le întâlneam pe drum, care erau potrivite pentru ardere, și le aruncam în sac pe măsură ce le vedeam. Când m-am aplecat, am strâns un mănunchi sau două și m-am întors la sac, am văzut că era plin. Fratele meu era departe de mine și îi era imposibil să o facă. Am întrebat totuși: “Frate, sunt deja în fața ta. E una dacă sunt în spatele tău. În plus, cum aș putea să umplu sacul mare într-un timp atât de scurt?”, a spus el.

Ne-am continuat drumul. Am început să adunăm lemne de foc lângă pârâu. Eu loveam copacii uscați cu tahra mea [1]Unealtă tăioasă cu mâner de fier, puțin mai mare decât un satâr, folosită pentru a tăia copaci, pentru a tăia lemne etc. . Dar copacii din jurul meu scârțâiau și cădeau singuri, semănând cu efectele sonore din filmele de groază. Era evident din exterior că fratele meu, care își dădea seama ce se întâmpla, era speriat. De fapt, și eu eram în aceeași situație, dar am continuat să adun lemne ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, pentru ca fratele meu să nu se sperie și mai tare.

Între timp, mi-a atras atenția un copac care fusese târât în pârâu. I-am spus fratelui meu: “Hai să scoatem copacul acela de acolo. Dacă reușim să facem asta, nu va mai fi nevoie să strângem lemne de foc timp de o săptămână”. Fratele meu a apucat crengile copacului și l-a tras în stânga și în dreapta, dar copacul nu s-a mișcat nici măcar un centimetru. “Frate, este imposibil. De îndată ce am atins copacul (nu l-am apucat, doar l-am atins), copacul a ieșit din noroi spre mal ca și cum ar fi fost împins din spate de o mână invizibilă. Văzând asta, fratele meu a jurat: “Nu voi mai veni niciodată aici singur cu tine ….” și a fugit de acolo. Îmi amintesc că am strigat involuntar după el: “Să nu-i spui tatălui meu ce s-a întâmplat!”.

Când mi-am terminat treaba și m-am întors acasă, am văzut că unchiul tatălui meu venise să ne viziteze. Unchiul tatălui meu era o persoană ciudată, interesată de științele Qawas, etc., despre care se zvonea că era căsătorit cu un djinn, care cânta la tamburină și își băga și scotea capul în și din soba aprinsă [2] Un ritual exhibat în unele secte religioase din Turcia ca un spectacol de miracole. . S-a așezat lângă mine. A făcut niște gesturi pe care nu le-am înțeles pe deplin, a recitat niște rugăciuni pe care nu le-am înțeles, etc. Apoi s-a întors spre tatăl meu și i-a spus: “O pasăre a norocului a aterizat pe capul tău. Este o persoană foarte puternică și sultanul poporului ei” sau ceva de genul ăsta.

Apoi am aflat că vorbea despre un djinn foarte puternic care se presupune că era îndrăgostit de mine. Tatăl meu i-a spus unchiului său: “Fă ceea ce este necesar; nu vrem să o folosim”. Mi-au cerut părerea. Eu am spus: “Nu o vreau. Țineți-o departe de mine”. Atunci unchiul tatălui meu a făcut o amuletă pătrată, neagră [3]O hârtie, de obicei scrisă cu litere arabe, rulată într-o formă triunghiulară, pusă într-o teacă impermeabilă și despre care se crede că îl protejează pe purtător, pe cel care o … Continue reading. “Poartă asta pe bicepsul drept. Ea nu te mai poate deranja”. Așa că mi-am pus acea amuletă pe brațul drept, așa cum îmi descrisese unchiul tatălui meu.

În aceeași noapte am avut un vis ciudat în care cineva mă ataca și cineva care își ascundea fața mă proteja, dar nu se putea apropia de mine. I-am spus persoanei care își ascundea fața: “Arată-mi fața ta și îți voi mulțumi”. Ea mi-a răspuns: “Dacă vrei să-mi vezi fața și vrei să vin la tine, înfășoară amuleta aceea într-o pânză roșie, triunghiulară.” Am făcut ceea ce mi-a spus când m-am trezit dimineața. O săptămână mai târziu, unchiul tatălui meu a venit să ne viziteze din nou. A văzut amuleta. Când a întrebat: “De ce este amuleta așa?”. i-am povestit despre visul pe care îl văzusem. El a râs. “A pus să fie rupt sigiliul doar pentru ea”, a spus el.

Într-o altă noapte, eu și fratele meu am adormit în aceeași cameră uitându-ne la televizor. Fratele meu stătea întins pe canapeaua extensibilă de pe un perete al camerei, iar eu stăteam întins pe cealaltă canapea extensibilă, de cealaltă parte a camerei. Mai târziu, am deschis ochii cu o tresărire. Nu știu; sau am crezut că am deschis ochii… Pentru că ceea ce am văzut ar fi putut fi un vis în realitate. Încă nu sunt sigur de asta. Oricum; o femeie foarte frumoasă a intrat în cameră. Fața ei era foarte frumoasă, iar privirea ei era plină de bunătate, compasiune și iubire. Era suficient de înaltă încât să atingă tavanul. Lângă ea se afla un bărbat care era mai scund decât ea, dar și foarte înalt pentru noi. Judecând după manierele și comportamentul său, se simțea că acest bărbat era ceva de genul unui bodyguard pentru cealaltă.

Pe măsură ce femeia se apropia, mă speriam. Expresia ei facială părea să spună “Nu-ți fie frică”. Când venea spre mine, se mișca foarte încet, ca și cum ar fi încercat să nu mă sperie. Am vrut să strig la fratele meu să se trezească, dar nu a ieșit niciun sunet. Nu puteam decât să mă întorc spre femeie și să-i spun: “Nu vreau”. Acea femeie frumoasă s-a oprit brusc, o expresie tristă i-a acoperit fața. S-a apropiat de mine și mi-a pus un trandafir roșu pe piept. Trandafirul s-a ridicat de la pieptul meu până la tavan și, când a atins tavanul, petalele sale au căzut pe mine. Am simțit un sentiment de pace. În mod normal, îmi era imposibil să dorm cu acea teamă, dar am dormit liniștit ca un copil până dimineața…

Urmăriți pe Google News

Dipnotlar

Dipnotlar
1 Unealtă tăioasă cu mâner de fier, puțin mai mare decât un satâr, folosită pentru a tăia copaci, pentru a tăia lemne etc.
2 Un ritual exhibat în unele secte religioase din Turcia ca un spectacol de miracole.
3 O hârtie, de obicei scrisă cu litere arabe, rulată într-o formă triunghiulară, pusă într-o teacă impermeabilă și despre care se crede că îl protejează pe purtător, pe cel care o poartă sau pe cel care o posedă de influențe dăunătoare, că îi aduce favoruri sau că îl salvează de boli etc. și se crede că conține o putere religioasă sau magică.

Soru sor, cevap yaz, yorum yap, kendi hikayeni anlat... Burası senin; istediğini yazabilirsin.