Cinli Kavak

67
0
(0)

Paranormal Hikayeler – Yozgat’ta halk arasında yaygın olarak bilinen ve anlatılan, Cinli Kavak adı verilen bölgede geçen cin hikayesi.

Paranormal Hikayeler – Yozgat’ın bir köyünde yasanmış bir hikayedir. Köyün birinde kadının birinin kocası ölür. Kadın kafayı yer “Benim herif geldi, benim herif gitti, benim herif şunu dedi, benim herif bunu dedi…” laflar etmeye başlar sürekli. Tabii kadının oğlu ise annesinin bu konuşmalarına hiçbir anlam veremezmiş… Günlerden bir kış günü; bu kadının oğlu, kağnının üzerine 1 çuval buğday ,1 çuval mercimek, 1 çuval nohut, 1 çuval bulgur yükleyerek yola düşer. Amacı; Yozgat’a pazara gidip, malları satıp, evin ihtiyaçlarını karşılamakmış.

Yozgat’ta yaşayanlar bilirler; Yozgat’tan çıkıp da Sivas yoluna çıkıldığında; Cinli Kavak diye bir bölge vardır. Bu bölgenin cin taifesinin karargahı olduğuna inanılır. Birçok kez paranormal olaylar gerçekleşmiştir burada. Adam, tipide fırtınada bu bölgeye varır. Tam da bu bölgede kağnının tekerleği çıkar. Üzerinde onca yük olan kağnıyı boşaltmak, tekerleği takmak, malları geri yüklemek o karda tipide oldukça zor bir iştir. Kağnının dibine oturup, bir sigara yakar ve kara kara düşünmeye başlar.

O sırada, karşıdan kasketli, omzunda heybesi olan, heybetli bir adam gelir. “Hayırdır evlat, ne bekliyorsun?” diye sorar. Genç adam durumu anlatır. Heybetli adam, kağnının tekerleğinin takıldığı ağaç parçasını, heybeyi omzundan bile indirmeden, tek eliyle havaya kaldırır ve “Tak tekerleği” der. Genç, hiçbir anlam veremez. Çünkü o kadar yükle birlikte kağnıyı normal bir insanın kaldırması imkansızdır. Tekerleği takar, arkasına döner ve adama teşekkür etmek ister ama adam kaybolmuştur. Çok korkar ama içinden de Allah’a şükreder.

Neyse; pazara gider, mallarını satar, alışverişini yapar ve köyüne döner. Eve girer girmez annesi “Benim herifi gördün mü; sana nasıl yardım etti?” der. Adam çok şaşırmış ve korkmuştur ama söylemeden de duramaz: “Ula ana! Kırığın hasını tutmuşsun” der. (Kırık kelimesi İç Anadolu’da; kadınların sevgilisi demektir.)

Ana Sayfa * Paranormal Deneyimler 

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et