Cinlerden Korunmak İçin Yapılması Gerekenler

2.502
4.5
(2)

Cinlerden korunmak için birçok yöntem mevcuttur. Bazı ayet ve duaların okunup taşınmasının yanı sıra yapmamız yahut sakınmamız gereken davranışlar ve kullanabileceğimiz bazı maddeler de söz konusudur.

Cinlerden Korunmak İçin Dualar

Ayet el Kürsi, Felak, Nas ve Fatiha surelerinin genellikle yedişer kez okunması tavsiye edilmektedir. Özelikle gece yatmadan önce ve sabah evden çıkmadan evvel… Koruyucu levhalar: Evinizin odalarında belden yukarda kalacak şekilde Ayetel Kürsi vb. duaları yazılı şekilde bulundurun. Bu halk arasında zaten yaygın olarak kullanılan, güzel bir yöntemdir. Ayrıca; bir kimseyi zaman zaman cin tutup bayılıyorsa aşağıda yazılan duayı yazıp, mümkünse hastanın başında olamazsa boynunda taşıtmalıdır:

Cinlerin Şerrinden Korunmak İçin Taşınan Dua
Cinlerin Şerrinden Korunmak İçin Taşınan Dua

Okunuşu: Bismillâhirrahmânirrahıym* Bismillâhil mahzunil meknuni ve bi celâli vechikel kerîm Ve bil keffil bürhânil azıymi ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym* Ve sallellâhü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihi ve sellem. Şayet cinler yine sıkıntı ve zarar vermekte ve hasta bayılmakta ısrar ederlerse aşağıda yazılı ihrakı cin esmaları7 ayrı kağıda yazıp, her gün bir tanesiyle hastayı tütsülemelidir.

İhrakı cin esmaları
İhrakı cin esmaları

Okunuşu: Seyehnehıylin ma’sedin kutamin şabin tat’ayuraşin letmisen menuhen.

Cinlerden Korunmak İçin Alınması Gereken Önlemler

Aşağıda sayacağımız önlem amaçlı tavsiyeler tehlikenin gelmesine mani olmak açısından önemidir. Eğer bir sahiplenme ve musallat olayı çoktan vuku bulduysa bu önlemleri uygulamak pek fayda sağlamayacaktır. O yüzden cinlerden ve onların zararlı etkilerinden korunmak için tedbirlerimizi, bu belaya uğramadan önce almakta fayda var. Cin çarpması ve musallat gibi sıkıntılara uğramamak için alınması tavsiye edilen önlemlerden birkaçı ise şunlar:

Cinler Sirkeyi Sevmez

Cinler Sirkeyi Neden Sevmez: Cinlerin sirkeyi sevmeme nedeninin, sirke kokusundaki bazı uçucu maddelerin, cinlerin manyetik yapısını bozması olduğuna inanılır. Ayrıca bilindiği gibi cinler kirli, pis, kötü kokulu ortamları sever ve bu gibi yerlerde yoğun olarak bulunurlar. Sirke modern tıbbın doğuşundan çok önceleri bile çağlar boyunca antiseptik özellikleri nedeniyle temizlik ve tedavi amaçlı bir madde olarak kullanılagelmiştir.

Bu sebeple cinleri bulunduğunuz ortamlardan uzak tutmak için zahmetsiz bir yöntem arıyorsanız sirke kullanın. Sirke, insan sağlığına pek çok faydasının yanında cin türünden mahlukat için de savıcı, kovucu görevi görmektedir. Sirke kokusu, bu türden varlıkları ortamdan uzaklaştırır. Cinler bilhassa sirke içen kişiye yaklaşmazlar. Sirkeyi aynı zamanda belli başlı duaları üzerine okumak suretiyle bir tür güçlendirilmiş zırh olarak da kullanabilirsiniz. Sirke ve su karışımını, bildiğimiz camsil kabına boşaltın, dualar okuyarak içine yakın mesafeden üfleyin. Ardından odalarınızın duvarlarına abdestli bir şekilde sıkın. Hem kendiniz hem de yaşadığınız ortam rahatlayacaktır. 

Misk Kokusu da Sirkeyle Aynı Etkiye Sahiptir

Misk kokusu: Misk kokusunu meleklerin çok sevdiği ve sürenlerin yakınlarında dolaşmaktan hoşlandıkları rivayet edilir. Melekler saf nurdan yaratıldığı için onların bulunduğu ortama cin türünden olan mahlukat yaklaşamaz. Aynı sebeple cinler aleminin üyeleri misk kokusunu sevmezler ve verdikleri tepki sirke ile aynıdır. 

Geceleri Yapmamamız Gereken Şeyler

Geceleri dolaşmamaya özen gösterin. Duş alırken idrarınızı duş aldığınız yere yapmayın. Geceleri camdan ya da balkondan dışarı yiyecek, çöp, kül vb. dökmeyin. Çamaşır asma işini gece değil gündüz yapın. 

Altın Cinleri Çeker

Altınlarınızı Evde Bulundurmayın: Bilindiği üzere cinlerin altına düşkünlüğü fazladır. Hepinizin kulağına mutlaka cinler tarafından korunan defineleri çıkarmaya çalışanların yaşadıkları korkutucu olaylarla ilgili hikayeler çalınmıştır. Bu yüzden evde altın bulundurmak cinler için bir tür davetiye, musallat olmaları için tahrik sebebidir. Evdeki ziynet eşyalarının mümkünse banka vb. daha güvenli ortamlarda saklanması tavsiye edilir. 

Abdestin Koruyucu Etkisinden Faydalanın

Mümkün mertebe abdestli, temiz dolaşın. Cinler ateş kökenli, negatif enerjili yaratıklar oldukları için abdest almak suretiyle vücudumuzu sık sık nötrlersek, kendimizi negatif enerjiden de arındırmış oluruz. Ayrıca pek çok İslami kaynağa göre abdest, sadece cinlerden için değil nazar ve benzeri pek çok olumsuz durumdan korunmak için başlı başına bir koruyucudur.

Ana Sayfa

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 4.5 / 5. Oy sayımı: 2

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

  1. […] Cinlerden Korunmak İçin Yapılması Gerekenler […]

  2. […] Cinlerden Korunmak İçin Yapılması Gerekenler […]

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et