Birler Babası Olmaktan Kurtulmak İçin Büyü

177
5
(1)

Halk arasındaki tabirle birler babası olmaktan kurtulup, çok sayıda çocuk sahibi olmak maksadıyla cincilere yaptırılan büyü ritüeli.

Eğer evli çiftin sadece tek çocuğu olmuşsa, halk arasında bunu erkeğin birler babası olmasına bağlarlar. Birler Babası, evlendiği yıl çocuğu olan, ondan sonra hiç çocuğu olmayan kimsedir. Bu işte kadında bir eksiklik aranmaz. İlk doğum kadını bütün eksiklik atıflarından kurtaran bir olaydır.

Bununla beraber Anadolu’da, -Daha çok Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu-çok çocuğu olmasını isteyen kişi cinciye gider. Cinci hoca önce kişiyi okur. Sonraki yedi gün kişi yedi kedi doyurur, yedi çeşmeden yedi yoksula su verir, yedi gün yedi öksüze yardım eder. Bütün bu işlemlerin yirmi bir gün içinde tamamlanması gerekir. Yirmi ikinci günün akşam ezanından sonra tekrar cinciye gidilir. Cinci, kişiye yedi zeytin yedirir ve zeytinlerin çekirdeklerini alır. Zeytinlerin her tanesi ağza atılırken cinci Kuran- Kerim’den Beled suresinin 12-18. ayetlerini okur:

وَمَٓا اَدْرٰيكَ مَا الْعَقَبَةُۜ * فَكُّ رَقَبَةٍۙ * اَوْ اِطْعَامٌ ف۪ي يَوْمٍ ذ۪ي مَسْغَبَةٍۙ * يَت۪يمًا ذَا مَقْرَبَةٍۙ * اَوْ مِسْك۪ينًا ذَا مَتْرَبَةٍۜ * ثُمَّ كَانَ مِنَ الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ وَتَوَاصَوْا بِالْمَرْحَمَةِۜ * اُو۬لٰٓئِكَ اَصْحَابُ الْمَيْمَنَةِۜ

Sonra, üç kez Besmele çekip çiftten erkek olanın yüzüne üfler. Bu safhadan sonra cinciye kaç çocuk isteniyorsa söylenir. Cinci, her çocuk için bir yıldıza bakar, alınyazısını okur, burcunu söyler. Şuara suresinden 78, 79, 80 ve 81. ayetleri okuyup yüzüne üfler. Bu okuyup üfleme faslı bittikten sonra Allah’a; çiftin istediği sayıda çocuklarının olması için dua edilir. Üç rekat namaz kılınıp ardından tekrar dua edilir.

Bu işlemler de sona erince, yedi zeytin çekirdeği, üzerine “elif” harfi yazılı yedi ayrı kâğıda sarılır. Sonra bu yedi kağıt, üzerinde kırk bir “mim”, yedi “nun, üç “Allah” yazılı büyükçe bir kâğıda konup, üç kat muşambaya sarılır. Yeşil bir bezle bağlanıp bırakılır; dikiş vurulmaz.

Çocukları olmasını isteyen kişi bu çıkını bir taşa bağlayarak, gizlice bir akarsuyun kaynağına atar. “Allah’ım ver muradımı!” denilip, bir Fatiha üç İhlas okunur.

Son aşamada ise tekrar cinciye gidilip aşağıdaki şekilde yazılmış olan muska alınıp, yastığın altına saklanır. Bütün bu ritüellerin tamamlanmasının ardından en geç kırk gün sonra kadının gebe kalacağına inanılır.

Birler Babası Olmaktan Kurtulmak, Çok Çocuk Sahibi Olmak İçin Büyü
Birler Babası Olmaktan Kurtulmak, Çok Çocuk Sahibi Olmak İçin Büyü

Ana Sayfa * Gizli İlimler * Google Haberler’de Takip Et


BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 5 / 5. Oy sayımı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et