Amenerrasulü’nün Fazilet ve Sırları

1.025
0
(0)

Bakara suresinin son iki ayeti (285. ve 286) ayrı bir sure olmamasına karşın Amenerrasulü ismiyle meşhur olmuştur. Peygamber Efendimize (s.a.v.) Miraç gecesi vahiy edilmiştir.

Amenerrasulü Hakkında

Amenerrasulü, Bakara suresinin 285. ve 286. ayetlerinde yer almaktadır. Bu iki âyet “Amener Rasulü” ismiyle meşhur olmuştur. Peygamberimiz’e Miraç gecesi vahyedilmiştir. [1]Müslim, İman 279 Amenerrasulü’yü içinde barındıran Bakara suresi mushafta ikinci, nüzul sıralamasında 87. suredir, Medine’de nazil olmuştur. Kuran’ın en uzun suresidir. Tamamının tek bir nüzul sebebi olmamakla birlikte birçok ayeti için özel iniş sebepleri vardır.

Yazılışı

Amenarrasulü Duası Oku, Okunuşu, Arapça,

Okunuşu

Amene-rrasûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihi velmu/minûn(e)(c) kullun âmene bi(A)llâhi ve melâ-iketihi ve kutubihi ve rusulihi lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih(i)(c) ve kâlû semi’nâ ve ata’nâ(s) ġufrâneke rabbenâ ve-ileyke-lmasîr(u). Lâ yükellifu(A)llâhu nefsen illâ vus’ahâ(c) lehâ mâ kesebet ve’aleyhâ mektesebet(k) rabbenâ lâ tu-âḣiżnâ in nesînâ ev aḣta/nâ(c) rabbenâ velâ tahmil ‘aleynâ isran kemâ hameltehu ‘ale-lleżîne min kablinâ(c) rabbenâ velâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(i)(s) va’fu ‘annâ vaġfir lenâ verhamnâ(c) ente mevlânâ fensurnâ ‘ale-lkavmi-lkâfirîn(e).

Meali

Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır. Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.

Fazilet ve Faydaları

Her Türlü Kötülükten Korur: Bakara sûresinin sonunda iki âyet vardır ki, bir gecede okuyana onlar yeter; onu her türlü kötülüklerden korur. [2]Buhârî, Fezâilü’l-Kur’an 10; Müslim, Müsâfirin 255 Arş Hazinelerinden Biridir: Ebu Umame (r.a.)’den rivayet edildi ki, Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu: Dört şey Arşu’r Rahman’ın altındaki hazineden (Cennet hazinelerinden) indirilmiştir. Bunlar Fatiha-i Şerif, Ayetel Kürsi, Bakara suresinin sonu (Amenerrasulü) ve Kevser suresidir. [3]El-Mütteki, Kenzu’l Ummal, 1/558 Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Bakara Suresi’nin son iki ayetinin “cennet hazinelerinden”, Arş-ı Âzam’ın altında bulunan hazineden alınmış olduğunu belirtmiştir. [4]bkz. İ. Canan, K. Sitte, Muhtasar ve Şerhi, Bakara Suresinin Fazileti Bölümü

Amenerrasulü Okunan Eve Şeytan Yaklaşamaz: Bu iki ayet bir evde üç gece okundu mu artık şeytan o eve yaklaşamaz. [5]Tirmizî, Sevâbu’l-Kur’ân 4 Miraç Hediyesi: Peygamber Efendimiz’e (s.a.s.) miraçta üç hediye verilmiştir: Beş vakit namaz, Bakara sûresinin son iki ayeti, ümmetinden Allah’a şirk koşmadan ölenlerin büyük günahlarının bağışlanacağı müjdesi. [6]Müslim, Îman, 279 Hem Rahmet Hem Dua Hem Kuran: Allah Teâlâ, Bakara sûresini iki âyetle sona erdirdi ki, bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, çocuklarınıza belletiniz, öğretiniz. Çünkü bunlar hem rahmettir hem duadır hem Kuran’dır. [7]Dârimî, Fezâilü’l-Kur’an 14

Okunma Usul ve Yöntemleri

Başında Euzü Besmele çekip; 7-11-21-41-100-313 gibi faziletli sayılarda ara vermeden her gün en az 7 gün okunur. Bütün olumsuzluklara karşı bir gecede 313 defa okumak büyükler tarafından uygun görülmüştür. Yazılır ve suya atılır. Bu sudan da içilirse maddi manevi hastalıklar kalkar. Nurundan, feyzinden ve bereketinden faydalanmak için yatsı namazından sonra 313 defa okunur. Bu okumanın 1-3-7 gün yapılmasını tavsiye edilmiştir.

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Dipnotlar

Dipnotlar
1Müslim, İman 279
2Buhârî, Fezâilü’l-Kur’an 10; Müslim, Müsâfirin 255
3El-Mütteki, Kenzu’l Ummal, 1/558
4bkz. İ. Canan, K. Sitte, Muhtasar ve Şerhi, Bakara Suresinin Fazileti Bölümü
5Tirmizî, Sevâbu’l-Kur’ân 4
6Müslim, Îman, 279
7Dârimî, Fezâilü’l-Kur’an 14
Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et